El tèxtil valencià es reivindica a la fira del sector de Frankfurt

Amb un volum de negoci superior als 2.000 milions d’euros volen demostrar que s’han convertit en una indústria estratègica

Un estand de la fira tèxtil de Frankfurt / À Punt NTC

El tèxtil valencià es reivindica com una indústria estratègica aquesta setmana a Frankfurt (Alemanya), on vora setanta empreses de la Comunitat Valenciana participen en la cita internacional més important del tèxtil de la llar, on estan presents 55 països.

El sector continua creixent a l'exterior malgrat les dificultats a causa dels preus elevats de l’energia. De fet, amb un increment de les exportacions del 6% l'últim any, aquesta indústria genera més de 22.000 llocs de treball a la Comunitat Valenciana i té un volum de negoci superior als 2.000 milions d'euros. 

En aquest context, el sector ha aconseguit el compromís de la Generalitat de rebre noves ajudes i lluitaran per a aconseguir les del govern espanyol. Pepe Serna, president d’Ateval i del consell intertèxtil espanyol, ha indicat a À Punt que tenen el suport de l’administració autonòmica per a lluitar perquè es torne a tindre en consideració el tèxtil nacionalment, sobretot la part del sector que és gasointensiva. 

A més, d'aquesta cita ha nascut una nova col·laboració per a llançar la fira tèxtil a València, segons ha anunciat el president de la Generalitat, Ximo Puig, que ha dit que volen que la gran fira del tèxtil se celebre al Cap i Casal i que siga “un espai de cooperació i col·laboració”. 

Quant a les novetats que aquests dies presenta el sector a Frankfurt, destaquen la sostenibilitat i el reciclatge. El director general de Manterol ens ha contat que estan bolcant-se en la sostenibilitat reduint el plàstic i que tots els seus productes i els seus embolcalls ja no en contenen. També aposten pel reciclatge en Cotoblau; el seu director general, Càndid Penalba, explica que han fabricat un nou protector de matalàs reciclable a base d’ecopolièster, ja que abans es feien amb poliuretà, cosa que feia que no es pogueren reciclar. Pel que fa a la salut, a l’empresa Aquaclean treballen sense utilitzar cap substància nociva per a l’organisme, com ara els fluorocarbonis. 

També et pot interessar

stats