El tecnoestrés, l’ergonomia i els riscos dels nanomaterials s'obrin pas en la desena edició de Laboralia

La fira torna al format habitual híbrid, amb una part comercial i una vessant congressual 

Imatge d'un dron que contribueix a la millora de la seguretat laboral
Imatge d'un dron que contribueix a la millora de la seguretat laboral / Alberto Saiz (Laboralia)

Laboralia, trobada dedicada a la prevenció, el benestar i la seguretat laboral, fa aquest dimecres la desena edició a Fira València, que s'introduirà en aspectes innovadors en les empreses com el tecnoestrés i la salut mental, els riscos dels nanomaterials i els reptes tecnològics en la prevenció. 

Una vegada superada la crisi sanitària al territori valencià, Laboralia torna al format habitual híbrid, amb una part comercial i cent per cent firal, en la qual empreses i institucions exposen les últimes novetats i innovacions en el sector de la prevenció, al costat d'una potent part congressual dirigida als professionals, tant de l'àmbit empresarial com de les administracions públiques.

Entre les activitats, la Federació Empresarial Metal·lúrgica Valenciana (Femeval) presentarà un estudi sobre riscos ergonòmics de llocs de treball amb enfocament de gènere i perspectiva d'edat i el seu projecte sobre gestió psicosocial davant de canvis tecnològics associats als processos de transformació digital en organitzacions, com el tecnoestrés i la tecnofòbia, entre altres.

En Laboralia també es mostraran alguns avanços en matèria d'equips de protecció individual, com un innovador comprovador d'ajust facial per a mascaretes, semimascaretes i mascaretes autofiltrants FFP3, FFP2 i FFP1. De la mateixa manera, a la zona expositiva també es mostraran les noves propostes en solucions per al llavat davant d'una exposició ocular o cutània a un producte químic.

Finalment, l'Institut Tecnològic de l'Embalatge, Transport i Logística (Itene) aprofitarà la celebració d'aquesta fira per a fer dues jornades presencials gratuïtes sobre nanomaterials. Es donaran a conéixer les eines desenrotllades en el marc del projecte SbD4Nano i es presentarà una iniciativa per a desenvolupar una plataforma web que permetrà dissenyar substàncies, nanomaterials i nanoproductes segurs i sostenibles.

També et pot interessar

stats