La fira Laboralia presenta els últims avanços en prevenció laboral en l'empresa

La Comunitat Valenciana mostra una tendència creixent pel que fa als accidents en el treball.

VÍDEO | La fira Laboralia presenta els últims avanços en prevenció laboral en l\'empresa

Fira València acull la novena edició de Laboràlia, una cita de referència en l’àmbit de la prevenció i benestar laboral en què un total de 52 firmes expositores mostraran fins demà les últimes novetats del sector. Una fira també en la qual els avanços tecnològics i d’intel·ligència artificial tenen un paper protagonista.

La prevenció, és a dir, complir amb les normes de seguretat, és fonamental per a evitar la sinistralitat laboral. Ho ha destacat en declaracions a Les notícies del matí  la directora general de l'Institut Valencià de Seguretat i Salut en el Treball, Cristina Moreno, la qual ha explicat que Laboralia aportarà a les empreses noves opcions per a previndre accidents.

 

Tendència creixent dels accidents laborals

La directora general de l'Institut Valencià de Seguretat i Salut en el Treball ha assenyalat que espera un repunt en el balanç d'accidents laborals durant el primer trimestre de l'any, però no ha donat xifres concretes. El que sí que ha confirmat és una tendència creixent de la sinistralitat en aquest sector respecte de l’any passat. 

          

El Conseller d'Economia Sostenible, Rafael Climent, serà l'encarregat al migdia d'inaugurar la novena edició de Laboralia. Ja de vesprada, el president de la Generalitat, Ximo Puig, entregarà els anomenats Premis Llum, que concedeix la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana a l'empresa que ha desenvolupat l'equip de protecció individual més efectiu.

Novetats

Una de les últimes novetats, per exemple, és l'exoesquelet, amb el qual es poden moure gran quantitat de quilos sense cap esforç per al treballador.  Així mateix, Laboralia acollirà un simulacre de rescat de risc químic realitzat per la Unitat Militar d'Emergències (UME), i es podrà experimentar amb ulleres especials com seria la conducció després del consum d'alcohol o d’estupefaents. Aquesta simulació pretén conscienciar sobre els efectes de l'alcohol, un dels factors de risc implicat amb més freqüència en els accidents de trànsit. 

També et pot interessar

stats