Les taulelleres recorren a les parades tècniques i als ERTO per la pujada del preu de l’energia

Demanen la intervenció de l’Estat a través d’ajudes fins que el mercat s’autoregule

La indústria del taulell allarga les parades tècniques / À Punt NTC

L'actual model energètic i una escalada del preu de les energies que sembla no tindre fi està fent que produir taulell no siga rendible, tot i la forta demanda, cosa que està provocant que la indústria taulellera de Castelló haja de recórrer a les parades tècniques o als ERTO, segons ha explicat la patronal del taulell, Ascer.

El gas es paga aquest gener a 96 euros el megawatt, més del doble que fa un any, i a més també està pujant el preu de les matèries primeres. Tot això fa que la producció siga cada vegada més cara per a molts sectors, i el del taulell és un.

De fet, el secretari general de l’associació de taulellers Ascer, Alberto Echevarría, explica a À Punt NTC que ni tan sols el fet de representar el 50% de les exportacions valencianes està salvant el sector ja que, encara que exporten molta quantitat de materials, els costen més de produir del que guanyen.

Així, moltes empreses taulelleres han hagut d’allargar les parades tècniques que ja van fer per Nadal per tal de “mitigar els alts costos productius en l'aspecte energètic”, tal com explica el responsable de compres d'Idilyum - Best Surface, Héctor Garrido. Altres recorren als ERTO per la mateixa qüestió. En total, un 30% de la indústria taulellera de Castelló s’ha vist abocada a recórrer a una d’aquestes dues opcions. 

Aquesta situació que fa tremolar el sector és deguda a una crisi de subministrament causada per factors geopolítics, com l'enfrontament entre Algèria i el Marroc, i la tensió amb Rússia per Ucraïna. Per això, segons indica Garrido, demanen la intervenció de l’Estat en forma d’ajudes públiques fins que el mercat es regule.

També et pot interessar

stats