Els tallers de València i voltants treballen sense parar després de la pedregada de dilluns

Es necessiten les mans expertes dels desabonyegadors per a una reparació més ràpida i econòmica

Imatge del colp d'una pedra de granís a la lluna d'un cotxe / À Punt NTC

Es compten per milers els cotxes que han patit danys per la pedregada històrica de dilluns passat. Hi ha vehicles danyats en totes les poblacions on caigué granís, però Paterna (Horta Nord) és la zona zero de les destrosses, i allí els tallers estan desbordats i hi ha cua perquè els cotxes passen per les mans dels especialistes. 

El cap de vendes del grup Eurovarilleros, Diego Fuensalida, assegura que, tirant per baix, ha d’haver-hi uns 10.000 cotxes per a reparar en tot València. D’altra banda, al taller Auto Impacto han rebut més de trenta telefonades per a reparar cotxes afectats pel granís, i esperen que en el que queda de setmana i principis de la vinent encara en rebran més. “Jo crec que açò esclatarà”, afirma el director comercial, Leo Moltó. 

Després de la pedregada, toca posar-se mans a l’obra i tant els tallers com les asseguradores recorren als artesans desabonyegadors. El seu art consisteix a reparar els danys que ha patit el vehicle sense necessitat d’haver de pintar-lo, explica Fuensalida, que afirma que intenten salvar totes les peces i que creu que el 90% dels danys són recuperables. Aquesta tasca, que s’ha de fer a mà i amb molta precisió, estalvia haver de pintar el cotxe amb tota la faena de desmuntar i tornar a muntar el cotxe una vegada està pintat, diu Moltó. Així no només s’estalvien diners l’empresa i el client, sinó que llevar els bonys és un procés més ràpid que permet reparar més cotxes en menys temps. 

Moltó llança una advertència per a qui tinga una assegurança a tot risc amb franquícia i haja patit els efectes del granís. Aquest tipus de quota es paga quan els danys els ha causat l’amo o l’ama del cotxe, però en aquest cas cap propietari és culpable del que ha passat i, per tant, hi ha algunes asseguradores que no estan fent pagar la franquícia. 

També et pot interessar

stats