Sitval aprova l'informe jurídic que permet l'equiparació salarial de la plantilla de les ITV

Montes anuncia que els treballadors i treballadores cobraran en un termini de huit dies les quantitats corresponents a l'exercici 2023 

Estació d'ITV a Sant Antoni de Benaixeve
Estació d'ITV a Sant Antoni de Benaixeve / ITV Levante

La consellera d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes, ha anunciat que el consell d'administració de la Societat Valenciana d'Inspecció Tècnica de Vehicles, SA (Sitval), celebrat aquest dimarts a la vesprada, ha aprovat l'informe jurídic preceptiu per a poder dur a terme l'equiparació salarial de la plantilla de les ITV.  

Montes també ha confirmat que en un termini de huit dies els treballadors i treballadores rebran l'abonament de les quantitats que, en fer-se efectiva aquesta equiparació, els corresponga respecte a l'exercici 2023. Posteriorment, a mitjan maig rebran els endarreriments del 2024. Per a això, apunta, en l'últim consell de Sitval ja es va consignar una partida superior al milió d'euros.

Segons ha explicat la consellera, “d'aquesta manera l'actual govern valencià soluciona un conflicte heretat i que ha costat molt desenrotllar”. Montes ha destacat el compromís de la Generalitat per a resoldre la situació dels treballadors de Sitval, per la qual cosa es va sol·licitar un informe jurídic que ha permés formular alternatives a la relació de llocs de treball (RLT) que permeten l'equiparació salarial. “Aquesta equiparació és una mesura que afecta unes 300 persones, incloent-hi les contractades de manera temporal per a reforçar el servei a l'estiu i que ja no pertanyen a la plantilla”, ha explicat la consellera. 

De la mateixa manera, ha recordat que des de la Conselleria d'Indústria s'ha estat treballant “per a reparar la difícil situació deixada per l'anterior direcció de la societat pública de les ITV, en la qual es donaven unes diferències salarials enormes entre les persones treballadores de les diferents ITV, entre altres coses”.

Finalment, durant aquest consell d'administració s'ha donat també el vistiplau a l'organigrama de la societat, que, diuen, l'anterior direcció va deixar sense concretar. El nou organigrama contempla una direcció general de la qual depén una auditoria interna, una subdirecció general i tres direccions de zona, i de la subdirecció general dependran les direccions de recursos humans, jurídica, financera, tècnica o la de qualitat. Quant a les categories laborals de les ITV, queden subdividides en sis: direcció d'estació, responsable tècnic, responsable d'administració, direcció d'equip, inspectors i administratius.

Diferències de fins a 700 euros entre el personal de les estacions

Les 27 estacions ITV valencianes es van sumar a una vaga al principi de febrer per a reclamar que es fera efectiu l'acord d'equiparació salarial i el desbloqueig de l'aprovació del conveni col·lectiu. La protesta, que va arribar a causar esperes de dos mesos en la cita a les estacions, es va fer arran del retorn a la gestió pública, després de 25 anys de concessió privada.

Tant el govern del Botànic com l'actual Consell havien firmat acords perquè el salari de les plantilles fora el mateix. No obstant, els sindicats denunciaven diferències de fins a 700 euros entre el personal d'algunes estacions, pendents de resoldre.

També et pot interessar

stats