Sitges fa una prova pilot per a intentar recuperar l'oci nocturn amb 400 voluntaris

Cinc pubs i discoteques van obrir a la nit durant quatre hores i la gent va poder fer-se copes, ballar i relacionar-se sense distància de seguretat, però amb mascareta

Stiges
Sitges / Ajuntament de Sitges

La localitat catalana de Sitges va fer anit una prova pilot per a intentar recuperar l'oci nocturn. Hi participaren més de 400 de voluntaris, que hagueren de fer-se prèviament la prova ràpida d'antígens. L'assaig va fer-se en un espai acotat i controlat, al conegut carrer del Pecat. Cinc bars musicals i discoteques obriren les portes durant quatre hores i la gent pogué fer-se copes, ballar i relacionar-se sense distància de seguretat però amb mascareta i ús de gel hidroalcohòlic.

Els resultats de l'estudi, finançat per l'Ajuntament de Sitges, es coneixeran d'ací a dues setmanes i serviran de punt de referència per a la reobertura de l'oci nocturn. A més de la prova d'antígens prèvia a l'esdeveniment, els assistents hauran de realitzar-se una altra prova ràpida sis dies després de l'assaig i estar disponibles per a un seguiment durant dues setmanes, la qual cosa permetrà a les autoritats comprovar la incidència de l'activitat en els índexs de contagi.

Catorze mesos després que es declarara l'estat d'alarma i es tancara l'oci nocturn per la pandèmia, Sitges va celebrar anit un assaig clínic en el qual els voluntaris van gaudir de nou de bars nocturns sense la necessitat de guardar distància social.

Les autoritats locals, la Generalitat de Catalunya i empreses del sector, entre altres organitzacions, van coordinar un assaig que es va celebrar en cinc establiments de la localitat i va servir per a analitzar una eventual reobertura de l'activitat dels bars i clubs nocturns dins de l'actual situació propiciada per la pandèmia de Covid-19 i en ple procés de vacunació de la població.

"Volem que es recupere l'oci nocturn no sols a Sitges, sinó en tot el país"

"Volem aquesta recuperació econòmica de l'oci nocturn, un sector econòmic que fa moltíssim temps que està tancat, volem que els treballadors puguen tornar a obrir i puguen tornar a treballar i d'altra banda volem que la ciutadania, la societat, puga gaudir també de la nit i de l'oci nocturn, perquè és molt necessari en aquests temps", ha dit l'alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell. "Per a nosaltres hui és una gran nit i esperem que tot isca de la manera més positiva possible, perquè volem que es recupere l'oci nocturn no sols a Sitges, sinó en tot el país", ha afegit.

De les 500 sol·licituds rebudes, l'Ajuntament de Sitges va seleccionar 405 voluntaris i al voltant de mig centenar de treballadors i personal de seguretat dels locals, que es van sotmetre a un test d'antígens unes hores abans de començar l'esdeveniment, dels quals cap va donar positiu.

Abraçar-se i ballar sense remordiment

"És com un alleujament, com que tot torna a la normalitat després de tants mesos. Amb ganes de gaudir una mica i que torne la normalitat", va contar Aitana Llimos, una de les participants, després de fer-se la prova d'antígens.

En obrir-se les tanques per a entrar al carrer i començar l'esdeveniment, els voluntaris es van mostrar emocionats, abraçant-se i ballant sense remordiment, un fet que s'havia convertit en una cosa estranya amb la pandèmia.

"És una sensació fantàstica després de més de 15 mesos que no hem pogut eixir a partir de les 23:00 hores per a fer vida normal, prendre unes copes amb els amics, xarrar i passar-ho bé i ballar... per a mi és genial, sincerament genial", va dir Joaquín Millán, un dels voluntaris.

Segons Andreis Sircheli, treballador d'un dels establiments oberts per a l'assaig, "és un xicotet pas a nivell global, però un gran pas per als negocis d'aquest poble, així que això porta esperança, alegria i especialment una sensació de llibertat".

Més de 5.000 pubs i discoteques han abaixat la persiana

L'oci nocturn a Espanya s'ha vist devastat per la pandèmia, que ha obligat al tancament d'uns 5.000 clubs nocturns i li ha costat a la indústria al voltant de 2.850 milions d'euros, segons la Federació Nacional d'Empresaris d'Oci i Espectacles.

També et pot interessar

stats