Sindicats i patronal firmen el conveni col·lectiu del sector hoteler de Castelló després de deu anys

Afecta més de 15.000 persones en temporada baixa i unes 25.000 en temporada alta i inclou un increment salarial de l'11% en tres anys

Sindicats i patronal en l'acord del conveni d'hostaleria de Castelló
Sindicats i patronal en l'acord del conveni d'hoteleria de Castelló / CCOO

A les comarques del nord els sindicats majoritaris CCOO i UGT han firmat amb Ashotur, la patronal de l'hoteleria i turisme de Castelló, el conveni del sector per a enguany, el 2023 i el 2024. Afecta més de 15.000 persones en temporada baixa i unes 25.000 en temporada alta.

Un conveni que inclou un increment salarial de l'11% en tres anys. Aquesta mesura permetrà que els treballadors recuperen una part del seu poder adquisitiu.

Durant la negociació del document s'ha procedit a actualitzar un text que s'havia quedat obsolet pel transcurs de més d'una dècada.

El president de l'Associació Provincial d'Empresaris d'Hoteleria i Turisme de Castelló Ashotur, Carlos Escorihuela, en declaracions a À Punt s'ha mostrat satisfet amb l'acord aconseguit i destaca "l'esforç" que fan totes les parts amb aquest conveni.

"Era un tema que ens preocupava perquè estàvem deu anys sense conveni i estem contents perquè ha sigut una negociació dura i llarga en el temps, vora tres anys, però amb la voluntat de tots s'han establit les bases per al futur" Carlos Escorihuela - President d'Ashotur

"Era un tema que ens preocupava perquè estàvem deu anys sense conveni, ja que les condiciones no eres les propícies, per ara estem contents perquè ha sigut una negociació dura i llarga en el temps, vora tres anys, però amb la voluntat de tots s'han establit les bases per al futur", ha afegit el president de la patronal.

Escorihuela indica que garantirà "la seguretat jurídica" necessària per a les companyies i la necessària "pau social" en els pròxims tres anys. "Resol un problema i dona estabilitat als treballadors", ha recalcat.

Una seguretat que espera que ajude la gent a animar-se a treballar en un sector que en ser estacional, "és complicat amb falta de mà d'obra i dificultat per a la formació".

Un conveni "imprescindible per al futur", segons CCOO

Per la seua banda, Javier Porcar, secretari general de la Federació de Serveis de CCOO de Castelló, ha manifestat que "aquest acord posa fi a un període de més d'una dècada en el qual el diàleg social no havia donat fruits i suposa una actualització del conveni, imprescindible per a encarar el futur".

Els agents socials firmants consideren que aquest conveni és un instrument imprescindible per a garantir la dignificació del sector turístic, i un element necessari per a contribuir a la recuperació del sector en el seu conjunt.

En la firma s'ha posat l'accent que els treballadors i les empreses de Castelló mereixien un conveni actualitzat i no podien continuar despenjats de la resta de províncies i destins, que sí que compten amb aquesta eina de cohesió social.

També et pot interessar

stats