Sindicats i patronal continuen encallats en els increments salarials amb la inflació disparada

Ismael Sáez (UGT) diu que poden assumir increments inferiors, però volen una clàusula de revisió, mentre que Esther Guilabert (CEV) veu impossible traslladar l'actual inflació als salaris

Esther Guilabert, secretària general de la CEV, i Ismael Sáez, secretari general d'UGT-PV / À Punt NTC

El pacte de rendes per a afrontar la crisi econòmica derivada de la guerra a Ucraïna està encallat. Sindicats i patronal discrepen sobre els increments salarials que s'han d'aplicar en els convenis col·lectius dels pròxims anys en un context d'inflació disparada.

La negativa de la patronal a acceptar clàusules de revisió salarial ha precipitat la ruptura. Unes posicions que les dues parts han explicat en Les notícies del matí.

Ismael Sáez, secretari general d'UGT-PV, ha detallat que els sindicats estan disposats "a assumir increments inicials realment inferiors a la inflació actual, però necessitem una clàusula de revisió".

Una clàusula que, ha puntualitzat, "serà inoperativa" si han encertat els increments previstos, però que "evitarà que assumisquen el cost els treballadors" en el cas que s'hagen equivocat amb les previsions.

Des de la patronal, Esther Guilabert, secretària general de la Confederació Empresarial Valenciana, ha assenyalat que "la incertesa és tan elevada que fa impossible una negociació a dos o tres anys i que les empreses puguen traslladar aquests percentatges d'inflació als salaris".

La secretària de la CEV ha dit que reprendran les negociacions amb els sindicats quan siga possible, però que "cal cedir per les dues parts".

Satisfets amb la gigafactoria de Volkswagen a Sagunt

D'altra banda, tant el sindicat UGT com la CEV s'han congratulat de la fàbrica de bateries que Volkswagen construirà a Sagunt, ja que pot beneficiar molts sectors productius, afavorir la creació d'ocupació i actuar com a empresa tractora que atraga altres empreses.

Per a Ismael Sáez es tracta d'una notícia "equiparable a l'arribada de Ford" i representa "un èxit de la societat valenciana per situar Sagunt com l'escenari perfecte".

Esther Guilabert considera que pot generar "molt d'impacte" en les empreses i sectors afins de la comunitat i ha avançat que dins de poc temps des de "la CEV tindrem una trobada amb Volkswagen per a promoure aliances".

Destaquen els beneficis de la reforma laboral

Dimecres es van fer públiques les dades de l'atur del mes d'abril i destaca el descens en el nombre de persones aturades i l'augment de la contractació indefinida.

Tant UGT com la CEV han coincidit a destacar que "l'auge d'aquest tipus de contracció és conseqüència de la reforma laboral", que van pactar empresaris i sindicats. "Un de cada dos contractes és indefinit i és un èxit de la reforma laboral".

Esther Guilabert ha afegit a més que part de l'èxit de l'ocupació ha sigut el fet de renàixer del sector turístic. Segons afirma, la Setmana Santa és un termòmetre de l'estiu i "les bones dades fan preveure un estiu bo per al sector i, per tant, un estiu bo per a la Comunitat Valenciana".

També et pot interessar

stats