Els sindicats desconvoquen la vaga indefinida en arribar a un acord sobre el conveni del taulell

El conveni afecta més de 16.000 treballadors a la Comunitat Valenciana i preveu una pujada salarial del 2,7% per a enguany amb caràcter retroactiu i tots els permisos retribuïts al cent per cent

Fàbrica de taulell, en una imatge d'arxiu
Fàbrica de taulells, en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

La patronal ceràmica Ascer i els sindicats UGT i CCOO han arribat aquest dimarts a un principi d'acord en la negociació del conveni i, en conseqüència, demà no hi haurà vaga en el sector del taulell. Els sindicats UGT i CCOO havien convocat a finals del mes de juny una vaga indefinida a partir de demà dimecres, 14 de juliol, en el sector tauleller de Castelló. El conveni de la indústria de taulells, paviments i rajoles ceràmiques de la Comunitat Valenciana afecta més de 16.000 treballadors.

L'acord preveu una pujada salarial del 2,7% per a enguany amb caràcter retroactiu i tots els permisos retribuïts al cent per cent, mentre que la resta de l'articulat es manté com està en l'actualitat, han informat fonts sindicals.

A finals de 2021, la patronal i els sindicats es tornaran a asseure per negociar la pujada salarial per a l'any 2022.

Vicente Chiva, portaveu de la UGT, ha indicat que aquest acord és "una eixida de l'encallament en què estàvem. Espere que tots aprenguem del que ha succeït, estem contents”.

Encara que el preacord l'ha de ratificar l'assemblea de treballadors, l'aturada de demà s'ha desconvocat, han indicat les fonts.

La província de Castelló té un pes dominant en la indústria del taulell espanyol. De fet, les deu majors empreses del sector ja suposen el 60% de les vendes totals i el 75% del benefici brut d'explotació (Ebitda), que supera els 550 milions en conjunt. Un informe presentat per la patronal Ascer el passat mes de febrer destaca l'impacte del sector en l'economia espanyola, amb un total de 3.824 milions d'euros el 2019, un 2,7% del PIB de l'Estat. Això es tradueix en 42.000 llocs de treball directes i indirectes a la Comunitat Valenciana. El clúster ceràmic va facturar 5.500 milions el 2019, i això fa que Espanya siga el segon país exportador del món.

També et pot interessar

stats