Sindicats i consumidors convoquen concentracions per a exigir que es continga el preu de l'energia

Expliquen que plantegen aquestes accions com un suport al govern espanyol de cara a la reunió del Consell d'Europa que a finals de mes tracta d'acordar una solució al problema

La Comissió Europea vol legalitzar la fi dels combustibles fòssils
Una imatge energètica, en arxiu

Els preus de l'energia estan provocant un creixent malestar econòmic i social. Els sindicats CCOO-PV i UGT-PV, juntament amb altres entitats socials, han convocat per a aquest dimecres mobilitzacions per a exigir la contenció dels preus de l'energia, a les quals han fet una crida perquè participe la ciutadania a Castelló, Alacant, València i Elx i als treballadors a concentrar-se en els centres de treball a les 12:00 hores. A més, reivindiquen la protecció de l'ocupació i que es frene la deterioració de les condicions de vida.

Els sindicats, arran de l'"escalada desbocada" dels preus que "des de fa mesos" pateix el país, han fet una crida al conjunt de la ciutadania valenciana perquè participe en les mobilitzacions convocades al costat d'organitzacions com la de consumidors Facua, d'autònoms Uatae i l'associació veïnal CAVE-COVA. Aquestes accions es plantegen com un suport al govern d'Espanya, que els dies 24 i 25 acudirà al Consell d'Europa amb l'objectiu d'aconseguir una solució a aquest problema.

"La tensió dels preus de l'electricitat, gas, els carburants i altres matèries primeres s'està traslladant al preu de la resta de béns i serveis, que ja pugen de forma generalitzada", adverteixen els convocants en un comunicat conjunt.

La secretària general de CCOO PV, Ana García, ha assenyalat que "la població més vulnerable, la que no arriba a fi de mes, o la que arriba amb moltes dificultats, és la que està patint de forma més cruel aquesta nova crisi". I agrega que es demanarà a les autoritats públiques "un canvi en el sistema de fixació del preu de l'electricitat per a controlar les pujades desmesurades dels preus i que es pose fi als beneficis abusius de les empreses elèctriques i d'hidrocarburs".

Per part seua, el secretari general d'UGT PV, Ismael Sáez, ha explicat que, amb aquestes convocatòries, "es pretén aconseguir que el preu de l'energia no siga un hàndicap inassumible per a les empreses, que pot al seu torn fer perillar l'ocupació". "Amb aquestes accions no es pretén carregar contra l'actuació del govern, que ens consta és el principal interessat a resoldre aquest problema, sinó més aviat al contrari. Les accions es plantegen com un suport al Govern d'Espanya, que el dia 24 i 25 acudirà al Consell d'Europa amb la voluntat ferma d'aconseguir dels seus socis del conjunt de la Unió Europea una solució a aquest problema", ha explicat el responsable sindical.

També et pot interessar

stats