Els sindicats CCOO i UGT eixiran al carrer el 3 de novembre per a demanar alces salarials

El calendari de mobilitzacions per a "desestancar" la negociació salarial amb la CEOE arrancarà el 7 d'octubre amb concentracions davant les seus de la patronal

Unai Sordo i Pepe Álvarez presenten el calendari de mobilitzacions aquest dimecres a Madrid
Unai Sordo i Pepe Álvarez presenten el calendari de mobilitzacions aquest dimecres a Madrid / Fernando Alvarado (Efe)

Els sindicats CCOO i UGT han anunciat aquest dimecres un primer calendari de mobilitzacions per a "desestancar" la negociació salarial, que arrancarà el 7 d'octubre amb concentracions davant les seus de les patronals i conclourà el 3 de novembre amb una manifestació a Madrid.

En una roda de premsa conjunta, els secretaris generals d'UGT i CCOO, Pepe Álvarez i Unai Sordo, han subratllat que la mobilització és la via perquè la patronal CEOE torne a asseure's amb actitud de negociar l'Acord per a l'Ocupació i la Negociació Col·lectiva.

"Els únics que no s'han mogut són els de la CEOE, que només pensen a guanyar cada dia una mica més", ha criticat el líder d'UGT, Pepe Álvarez.

"No es pot eixir d'una altra crisi via devaluació salarial", ha advertit el líder de CCOO, qui ha afegit que la pèrdua de poder adquisitiu dels salaris davant la inflació "és un problema de país", ja que acabarà entorpint la recuperació econòmica pel descens del consum.

Si segueix el bloqueig de la negociació salarial, ha afegit Sordo, haurem d'instar el govern que escometa polítiques fiscals ofensives per a redistribuir millor la riquesa.

Tots dos han recordat el rebuig de la CEOE a les propostes plantejades pels sindicats. L'última contemplava una pujada del 3,4% per a enguany i una recuperació gradual en diversos anys de la pèrdua de poder adquisitiu amb clàusules de salvaguarda.

També et pot interessar

stats