Sindicats i Ascer signen un nou conveni per al sector del taulell

L’acord estableix una pujada del 2,5% que s’aplicarà tan prompte com siga possible.

Els sindicats i la patronal signen el conveni
Els sindicats i la patronal signen el conveni

Després de huit mesos de negociacions, els sindicats i la patronal ceràmica Ascer han signat el conveni autonòmic de taulells i rajoles ceràmiques. La firma d’aquest nou conveni, amb una vigència de tres anys, afecta uns 16.000 treballadors i treballadores. L’acord estableix una pujada salarial anual del 2,5% que s’aplicarà tan prompte com siga possible, tenint en compte les gestions administratives necessàries. 

El pagament dels endarreriments arribarà un poc més tard, ja que fins que el conveni no estiga publicat no es pot aplicar. La jornada laboral es mantindrà en 1.776 hores anuals, però se n’elimina la clàusula de compensació i absorció. German Belbis, director de Relacions Laborals d’Ascer, considera que ha sigut un bon acord sobretot per la ‘‘pau social que tindrem en els pròxims anys’’. A més, en tindre els sous pactats per al pròxims anys permet que les empreses puguen planificar-ne els pressupostos.

Els sindicats majoritaris del sector, UGT i CCOO, ja van arribar a un preacord el passat 31 de juliol. Jordi Riera, de CCOO, assegura que ha sigut un bon pacte, per a la UGT es podria haver signat un conveni més ambiciós, però reconeixen que ambdues parts han cedit en alguns aspectes, com perdre la clàusula de revisió salarial. A la Comunitat Valenciana hi ha aproximadament 130 empreses dins d’aquest sector.

També et pot interessar

stats