Els serveis públics valencians rebran 3.000 milions d'euros dels fons europeus

Una aportació de 25 milions anirà destinada a la recuperació de les zones afectades pels incendis

Platja de vies en el barri de Malilla
Platja de vies del futur canal d'accés ferroviari a València / À Punt

Més de 3.000 milions d'euros procedents dels fons europeus Next Generation s'han adjudicat a la Comunitat Valenciana amb la finalitat “millorar el sistema sanitari, el sistema educatiu i la sostenibilitat dels edificis públics”, segons ha informat el director general de Coordinació de l'Acció de Govern, Juan Ángel Poyatos en un comunicat.

D’aquests fons, 25 milions d'euros estaran destinats a projectes relacionats amb la política forestal i podran utilitzar-se per a la recuperació de les zones afectades pels incendis recents.

Poyatos ha destacat que les entitats locals han rebut més de 100 milions d'euros addicionals que permetran “invertir en infraestructures, sanitat o educació” i que es reforçaran “amb l’arribada del personal tècnic que assessorarà els ajuntaments a captar fons europeus”.

D’altra banda, les pimes valencianes també s’han vist beneficiades amb vora 350 milions d’euros i ha recordat que el govern espanyol ha fet una inversió directa d'uns altres 800 milions “per a millorar les grans infraestructures, com els regadius o el canal d'accés ferroviari a la ciutat de València”.

També et pot interessar