Així seran les pensions en 2022

La pensió mínima puja a 720 euros al mes, mentre que la mitjana arribarà a 1.182

Espanya destina més de la meitat de la despesa social a les pensions
Espanya destina més de la meitat de la despesa social a les pensions / À Punt NTC

Aquest dimarts el Consell de Ministres aprova el reial decret que actualitza les pensions per al 2022 tal com s’estipula en els Pressupostos Generals de l’Estat i en la primera part de la reforma de les pensions, que va entrar en vigor l’1 de gener. La pujada serà del 2,5% per a les contributives i del 3% per a les mínimes i no contributives.

Segons va afirmar el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, aquest dissabte el govern destinarà una partida de 6.500 milions d’euros a aquesta actualització per a “donar justícia i dignitat als nostres majors”. L'augment arriba després que Espanya ha tancat 2021 amb una pujada del 6,5% en l’IPC, la més alta des de maig de 1992 i que es veu influïda no només per l’actualització anual, sinó també per la reforma del sistema. 

En aquest sentit, Sánchez ha explicat que, amb el nou model de pensions aprovat pel seu govern, una pensió mínima de 637 euros en 2017 passarà a ser ara de 720, és a dir, 74 euros més que amb el model anterior. Pel que fa a les pensions de viudetat, que en 2017 eren de 649 euros, les beneficiàries passaran a cobrar-ne 711, enfront dels 658 que tindrien amb el model anterior, i les pensions mitjanes de jubilació augmentaran 97 euros, ja que pujaran dels 1.071 euros en 2017 fins a 1.182 euros d'enguany.

D'altra banda, les pensions mínimes i no contributives, entre altres l'ingrés mínim vital (IMV), pujaran de manera general un 3%. A més, aquest serà l'últim any en què els pensionistes cobren la denominada pagueta de gener, que es calcula en funció de l'augment de la inflació respecte a les previsions del govern espanyol i s’abona l’última setmana de gener.

També et pot interessar

stats