La inflació tanca 2021 a la Comunitat Valenciana en el 6,8%, el nivell més alt en 29 anys

L'IPC ha crescut un 1,3% durant desembre respecte al mes anterior per la pujada del preu de la llum i també dels aliments i les begudes no alcohòliques

Un home en la secció de fruiteria d'un supermercat
Un home en la secció de fruiteria d'un supermercat / Ricardo Rubio (Europa Press)

L'índex de preus de consum (IPC) ha pujat ala Comunitat Valenciana un 1,3% durant desembre respecte al mes anterior, de manera que ha tancat 2021 amb una taxa interanual del 6,8%, per damunt de la mitjana estatal que està en el 6,5%. Es confirma l'increment més gran des de fa 29 anys.

Aquest nou encariment es deu principalment a la pujada del preu de la llum i també dels aliments i les begudes no alcohòliques. També hi ha contribuït l'encariment dels hotels, cafés i restaurants. Per contra, els preus dels carburants i lubrificants per a vehicles personals han baixat al desembre.

A escala nacional, l'IPC ha pujat un 1,2% al desembre amb relació al mes anterior i eleva la taxa interanual fins al 6,5%, un punt per damunt de la taxa de novembre (5,5%).

La taxa interanual de l'IPC registrada al desembre (6,5%) és dues dècimes inferior a l'avançada a la fi del mes passat per l'INE (6,7%). En el cas de la taxa mensual (1,2%), la dada definitiva és una dècima menor que la que va avançar Estadística (1,3%).

Amb la dada interanual de desembre, la més elevada des de maig de 1992, l'IPC encadena la dotzena taxa positiva consecutiva i situa la inflació mitjana de 2021 aproximadament en el 3%.

En taxa mensual, l'IPC ha encadenat el cinqué repunt consecutiu després de pujar un 1,2% al desembre, quasi un punt per damunt de l'ascens registrat el mes de novembre.

També et pot interessar

stats