Els sectors econòmics que viuen de les Fogueres de Sant Joan denuncien pèrdues milionàries

El Gremi d'Artistes de Fogueres assegura que ha perdut, només en un any, un milió i mig d'euros, el 70 per cent dels ingressos, mentre que els indumentaristes, la pirotècnia, el sector de la música i el de l'alimentació també han deixat de facturar

L'impacte en l'economia de les no Fogueres / À Punt NTC
Bea Ponce
24 de juny 2021 - 20:56

L'impacte econòmic de la paràlisi de les Fogueres de Sant Joan des del 2020 està passant factura a tots els sectors que viuen de la festa o dels altres que troben en les Fogueres de Sant Joan una de les principals fonts d'ingressos.

Els artistes de fogueres parlen de pèrdues milionàries. Segons ha explicat a À Punt Joaquín Rubio, mestre major del Gremi d'Artistes de Fogueres, aquest col·lectiu ha perdut més del 70% dels ingressos: "Milió i mig d'euros en pèrdues en allò que es considera un any natural d'exercici d'entrada de pressupost".

Imatge d'un comerç de venda d'indumentària festera
Imatge d'un comerç de venda d'indumentària festera / À Punt NTC

Els carrers no s'han vestit de festa ni els festers tampoc. Això té importants repercussions econòmiques per al sector dels indumentaristes, que viuen, per segon any consecutiu, la seua pròpia travessia del desert.

La flor és part important de la festa
La flor és part important de la festa / À Punt NTC

El de la flor natural és un altre dels sectors damnificats. El cultiu del clavell per a les ofrenes està passant anys molt durs. Com ha explicat a À Punt Irene Quesada, florista oficial de la Federació de Fogueres en baixar la demanda de flors, el cultiu ha sigut substituït pel de fruites i hortalisses.

La pirotècnia, la música i el sector de l'alimentació també han deixat de facturar bona cosa en aquests dos anys. I en alguns casos han sigut substituïdes per esdeveniments tecnològics com la mascletà virtual d'enguany.

Només l'hoteleria i la restauració travessen un millor moment amb l'arribada del bon oratge i la millora de la situació, que ha fet que la gent s'ajunte en bars i terrasses. Encara que els turistes no venen a veure fogueres, sí que hi van per a gaudir de la platja i del bon oratge. L'ocupació aquests dies pot superar el 50%.

També et pot interessar

stats