S’ajornen les Fogueres de Sant Joan al setembre per l’evolució de la pandèmia

L’Ajuntament d’Alacant ha pres la decisió després de reunir-se amb els agents afectats.

S’ajornen les Fogueres de Sant Joan al setembre per l’evolució de la pandèmia
S’ajornen les Fogueres de Sant Joan al setembre per l’evolució de la pandèmia

L’Ajuntament d’Alacant ha acordat l’ajornament de les Fogueres de Sant Joan en les dates tradicionalment programades i la celebració es trasllada als dies del 2 al 6 de setembre. L’evolució de la pandèmia fa improbable que, encara que s’haguera superat l’etapa de confinament, pogueren celebrar-se tots els actes previs als dies de festa, assenyala un comunicat firmat per l’alcalde, Luis Barcala.

“La prioritat de salvar vides per damunt de qualsevol altra consideració, la incertesa del temps en què les mesures de confinament puguen prolongar-se i l’evidència que qualsevol mesura que s’adopte ha de fer-se des de la responsabilitat” han fet que “hagen d’ajornar-se activitats i actes que, en condicions normals, havien de celebrar-se”, diu el comunicat del consistori.

Barcala recorda que “la importància que aquestes festes tenen a la ciutat transcendeix de l’àmbit fester” i sector com el “turístic, el comerç, la fira taurina i la contractació de la il·luminació oficial són també variables que cal analitzar i tindre en consideració a l’hora d’adoptar una solució que pretenga ser la millor solució possible en aquests temps d’incertesa”.

Així, després de les reunions mantingudes amb la Federació de Fogueres i Barraques i la resta d’agents afectats, l’Ajuntament ha acordat ajornar tant les festes com els actes previs a aquestes, com les presentacions de les 51 comissions, la gala del port, l’elecció de la bellesa del foc i de la bellesa del foc infantil, i les respectives proclamacions.

La presidenta de la Federació de Fogueres de Sant Joan, Toñi Martín-Zarco, ha assenyalat que treballen "diàriament amb l'Ajuntament des que es decretà la crisi sanitària i al final el consistori ha hagut de prendre una decisió que nosaltres hem d'acceptar". Així mateix, ha agraït la comprensió de les comissions per l'ajornament i ha assenyalat que "ara ens queda un treball intern que haurem de fer telemàticament".

També et pot interessar

stats