Alacant suspén les Fogueres de 2021

El 82,96% de les fogueres i barraques de la ciutat es manifesten contràries a la celebració en l'últim trimestre de l'any per raons sanitàries

Imatge d'arxiu d'una Foguera d'Alacant
Imatge d'arxiu d'una Foguera d'Alacant / À Punt NTC

Alacant ha decidit no celebrar les Fogueres de 2021. Ni en juny, com és tradicional, ni tampoc a setembre, com sí que faran les Falles. La festa gran de la ciutat, que té el seu punt central el 24 de juny, enguany tampoc se celebrarà per segon any consecutiu i per la pandèmia. L'Ajuntament d'Alacant ha pres la decisió de suspendre la celebració després de valorar el resultat de la consulta no vinculant de la Federació a les comissions de fogueres i barraques, segons ha explicat el col·lectiu fester en un comunicat.

El 83% dels festers i festeres no volen Fogueres per a l'últim trimestre de l'any i el 60% han rebutjat plantar també la Foguera Oficial. L'alcalde de la ciutat, Luis Barcala, diu que el resultat d'aquesta votació simbolitza la responsabilitat i sensatesa del món de la festa.

Per a esmorteir aquesta decisió el consistori concedirà subvencions per a costejar despeses d'emmagatzament i manteniment dels monuments, així com una línia d'ajudes a les comissions.

Un total de 135 associacions de les 137 constituïdes a la ciutat van contestar el qüestionari, entre l'11 i el 16 de maig, sobre la celebració o no de la festa.

L'alcalde d'Alacant ha explicat que “l'equip de govern coincideix amb els criteris de responsabilitat i sensatesa del món de la Festa i assumeix que, des de la responsabilitat, cal prendre decisions doloroses com aquesta”. La vicealcaldesa d'Alacant, Mari Carmen Sánchez, ha lamentat haver de transmetre “que, per segon any consecutiu, se suspenen les Fogueres”. I ha afegit que “és una decisió que no es podia prendre sense consultar els vertaders protagonistes, els foguerers i barraquers. Els agraïsc el seu esforç i sacrifici en benefici de la Festa”.

L’Ajuntament d’Alacant i la Federació de Fogueres van anunciar la suspensió de les Fogueres d’Alacant de 2021 al mes de juny el passat 17 de març. Igual que ha ocorregut amb les Falles i la Magdalena, a causa de la impossibilitat d’aconseguir la immunitat comunitària fins després de l’estiu. Alacant sí que va decidir mantindre l’Exposició del Ninot aquest mes de maig. És un dels pocs actes que queda en peu en el calendari fester. De fet, d'ací a dues setmanes podrien estar els ninots a la Llotja del Peix d'Alacant. Per als artistes, la mostra és un revulsiu en un any de paràlisi. 

També et pot interessar

stats