Alacant manté l’Exposició del Ninot per al mes de maig

Els artistes foguerers ultimen els ninots que s’exhibiran a la Llotja del Peix i que pretenen ser un revulsiu per al sector, greument afectat per la paràlisi de la festa

Dos ninots d'una edició anterior de l'exposició del Ninot d'Alacant
Dos ninots d'una edició anterior de l'Exposició del Ninot d'Alacant

Les Fogueres d'Alacant es van ajornar a causa de la pandèmia, però no ocorrerà el mateix amb l’Exposició del Ninot, que sí que es manté per a aquest mes de maig. És un dels pocs actes que queda en peu en el calendari fester. De fet, d'ací a dues setmanes podrien estar els ninots a la Llotja del Peix d'Alacant. Per als artistes, la mostra és un revulsiu en un any de paràlisi. 

Amb l’Exposició del Ninot, es reprén, almenys parcialment, l’activitat als tallers dels artistes foguerers. La decisió de començar a complir els actes previs a les Fogueres, l'han pres entre la Federació i el Gremi d'Artistes.

La baixa incidència del virus a la ciutat i la possibilitat d'adaptar-los fàcilment a les restriccions necessàries ho han fet possible. És, diuen, el tir d'eixida del que ha de vindre al llarg de 2021, com admetia Joaquín Rubio, president de la Federació d’Artistes Fallers i Foguerers. 

Més allà del tast de la festa que suposarà l’Exposició del Ninot, que s’inaugurarà d'ací a uns dies, el món de la festa no descarta la celebració de les Fogueres al llarg de 2021. Per això, els artistes creuen que és necessari reactivar-se i enviar un missatge d’ànim als artistes, les comissions i els festers i les festeres. 

Aquest diumenge, la Federació comunicarà en l'assemblea la data exacta de l'Exposició del Ninot, durant la segona quinzena de maig, i els protocols que hi caldrà seguir.

També et pot interessar

stats