Suspenen les Fogueres d’Alacant de 2021 al mes de juny

L’equip de govern i els representants de la festa han pres la decisió a causa de la impossibilitat d'aconseguir la immunitat abans de l’estiu.

VÍDEO | Les Fogueres, enlaire
Imatge d'arxiu de les Fogueres / À Punt NTC

L’Ajuntament d’Alacant i la Federació de Fogueres han anunciat la suspensió de les Fogueres d’Alacant de 2021. Igual que ha ocorregut amb les Falles i la Magdalena, a causa de la impossibilitat d’aconseguir la immunitat comunitària fins després de l’estiu.

L'anunci s'ha fet públic en una nota de premsa després que la reunió entre l’equip de govern i la presidenta de la Federació de Fogueres, Toñi Martín-Zarco, i el mestre major del Gremi d'Artistes de Fogueres, Joaquín Rubio, en què s'ha posat damunt la taula la viabilitat de la celebració de les festes de Fogueres al mes de juny.

Una vegada analitzada l'evolució de la vacunació contra la Covid-19 i després de constatar que el procés, tal com ha reconegut el govern, no arribarà a assolir la immunitat comunitària fins al cap de l'estiu, s'ha decidit no celebrar les festes oficials d'Alacant en els dies tradicionals de juny i han animat la Federació a convocar, quan les circumstàncies ho permeten, una assemblea per a decidir si és viable el trasllat a unes altres dates que en permeten la celebració amb normalitat. Aquesta decisió es farà oficial amb la publicació d'un ban o un decret signat per l'alcalde en els pròxims dies.

Barcala ha lamentat haver de prendre aquesta decisió per segon any consecutiu. “És molt dolorós per a mi i un dia molt trist, però la responsabilitat i la constatació que el procés de vacunació, que lluny d'accelerar-se s'està alentint, fa inviable que puguem celebrar les nostres festes oficials en les dates assenyalades del mes de juny. No perd l'esperança i espere que la situació de la pandèmia millore en els pròxims mesos prou per a permetre'ns celebrar les Fogueres en altres dates, però aquest 2021”.

La presidenta de la Federació, Toñi Martín-Zarco, per la seua banda, ha manifestat el seu total acord amb la decisió adoptada “que sé que és compartida per tot el conjunt de foguerers i barraquers”. “Nosaltres, més que ningú, volem celebrar les nostres Fogueres i, per això, lamente molt aquesta decisió, però no podem tancar els ulls a la realitat”, ha afirmat.

Aquesta no és la primera celebració de festes populars que es cancel·la a la província d’Alacant enguany, ja que el passat mes de gener es va decidir suspendre les processons de Setmana Santa.

També et pot interessar

stats