El sector hoteler valencià confia a tornar durant la Setmana Santa a les dades del 2019

Les previsions de la patronal Hosbec es deuen en bona part al bon comportament del turisme internacional

Quin protocol han de seguir els hotels que allotgen turistes amb símptomes de Covid-19?
Benidorm, en arxiu / À Punt NTC

Els empresaris hotelers tenen la vista posada en la Setmana Santa. Després de dos anys de pandèmia, de l'impacte de la guerra a Ucraïna i d'unes Falles amb mal oratge, el sector espera que el primer gran període vacacional de l'any a nivell internacional torne a acumular les dades d'ocupació del 2019. Així, almenys, ho ha dit aquest dimarts la patronal hotelera Hosbec, que ha defensat en un comunicat les "bones perspectives".

"Els consumidors espanyols i europeus estan en una nova etapa d'afrontar la pandèmia i no s'espera cap restricció ni canvis en la mobilitat ni en els viatges que puga tornar a afectar el sector turístic", ha indicat el president d'Hosbec, Toni Major.

Les previsions es deuen en bona part al bon comportament del turisme internacional. El client estranger té una quota de mercat que oscil·la entre el 55% a Benidorm, el 50% a la Costa Blanca i València i el 20% a Castelló. La patronal remarca que aquest serà "el factor diferencial que permeta consolidar la recuperació".

El sector turístic de la Costa Blanca va rebre esperançat que el Regne Unit eliminara a mitjan febrer les restriccions per als turistes vacunats, de manera que els viatgers amb la pauta completa de la vacunació ja no estaran obligats a fer quarantena, com ocorria fins llavors. I aquest dimarts, Hosbec ha assegurat que els britànics (el principal client fins a la pandèmia) tornen a ser líders en el mercat internacional, amb el 42,5% de quota a Benidorm.

També et pot interessar

stats