La Costa Blanca veu amb esperança la fi de les restriccions que imposava el Regne Unit als viatgers

El país elimina, des d’aquest divendres, la quarantena i el doble test negatiu per als que visiten el país o els compatriotes que tornen

Imatge d'arxiu de la Costa Blanca, al terme de Benidorm
Una de les platges de Benidorm, en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

El sector turístic de la Costa Blanca espera una alenada d’aire amb el nou pas en la desescalada del Regne Unit. Des d’aquest divendres, aquest país elimina les restriccions per als turistes vacunats. De manera que els viatgers amb la pauta completa de la vacunació ja no estaran obligats a fer quarantena, com ocorria fins ara. Tampoc hauran de presentar cap test negatiu de coronavirus quan tornen al Regne Unit. Fins ara, havien de fer-se dos tests.

Des d’aquest divendres, els turistes sols hauran d'omplir un formulari de localització. La fi de les restriccions de tornada al seu país per a les persones que estiguen completament vacunades pot abaratir prou els viatges, fins a uns 200 euros, segons els experts, circumstància que podria traduir-se en un impuls per a la recuperació del sector turístic de la Comunitat Valenciana, i concretament a la Costa Blanca, on el mercat britànic té un pes especial.

El principal operador turístic del Regne Unit a la Costa Blanca va anunciar fa unes setmanes que té programats viatges per a uns 600.000 turistes entre el mes de març i l'octubre, xifra que suposaria triplicar el nombre de visitants que la Comunitat Valenciana va tindre el 2021 i fregar la programació d'abans de la pandèmia, del 2019.

El president de la patronal hotelera Hosbec, Toni Mayor, apuntava fa unes setmanes que el sector esperava emprendre la recuperació a mitjans de febrer, quan començara a descendir la corba de contagis d’òmicron, després d’haver registrat uns nivells molt baixos d’ocupació en les festes de Nadal i gener a causa de la nova onada i de les restriccions per als viatgers que mantenien molts països europeus.

També et pot interessar

stats