La patronal Hosbec espera que el sector turístic remunte el vol a partir de mitjan febrer

Toni Mayor considera d'una "insensibilitat molt gran" plantejar ara la taxa turística quan el sector està sofrint un colp fortíssim: "No té sentit i no ens fa competitius"

18.01.2021 | Entrevista LNM Toni Mayor i Francesc Colomer

El president de la patronal hotelera Hosbec, Toni Mayor, s'ha mostrat confiat en el fet que, tot i les baixes xifres d'ocupació actual, la situació millore en les pròximes setmanes, una volta baixe la incidència de contagis provocada per la variant òmicron.

En declaracions a Les notícies del matí, Toni Mayor ha reiterat que la variant òmicron del coronavirus ha deixat el segon pitjor hivern de la història del turisme en la Comunitat Valenciana després del 2021, però espera que de cara febrer comencen a augmentar el nombre de reserves.

"A poc a poc estem eixint de la pressió que es va iniciar el novembre i esperem que meitat de febrer es remunte i preparem una Setmana Santa el més normal possible", afirma Mayor. Segons ha destacat, "el turista vol eixir, té ganes i les reserves d'estiu van bé, això no obstant, té dubtes per les restriccions i la incidència de contagis a Europa".

Amb el permís d'òmicron, aquest dimecres comença una nova edició de Fitur a Madrid i allà estarà tot el sector turístic valencià i de la resta del món per a mostrar el seu potencial. El president d'Hosbec creu que "hauria tingut més èxit si s'haguera ajornat" a primavera, com ha fet la fira de Milà o Berlín. Tanmateix, també ha dit que per al client directe "tot allò que siga guanyar normalitat és bo".

La taxa turística

Damunt la taula està en aquests moments l'arribada a un acord en el govern del Botànic per a implantar una taxa turística voluntària per municipis a la Comunitat Valenciana. Toni Mayor considera un error aquest impost en un moment de pandèmia. "La taxa turística ara no tocar plantejar-la, ja que la indústria està sofrint un colp fortíssim i és d'una insensibilitat molt gran. Els partits estan en el castell institucional i no veuen la realitat del poble. No té sentit i no ens fa competitius".

"La taxa turística ara no tocar plantejar-la, ja que la indústria està sofrint un colp fortíssim. Els partits estan en el castell institucional i no veuen la realitat del poble. No té sentit i no ens fa competitius"

Baixa ocupació en l'inici de l'any

La patronal hotelera Hosbec ha informat que les conseqüències de la variant òmicron han deixat "en mínims" l'ocupació hotelera en la primera setmana de 2022, dies en què no s'ha superat el 50% de llits ocupats i que han deixat dades del 43,7% d'ocupació a Benidorm, del 34,6% en la Costa Blanca, del 35,8% a València i del 49,8% a la província de Castelló.

També et pot interessar

stats