El sector hoteler espera que les adjudicacions de l'Imserso es facen a finals de setmana

Adverteixen que hi ha en joc 12.000 llocs de treball i que aquest endarreriment podria afectar altres sectors.

El sector hoteler espera que les adjudicacions de l\'Imserso es facen a finals de setmana
El sector hoteler espera que les adjudicacions de l'Imserso es facen a finals de setmana

El programa de viatges per a persones grans de l'Imserso continua enlaire i aquesta incertesa afecta de ple al sector turístic de la Comunitat Valenciana. Només falten 45 dies perquè comencen a contractar-se els paquets de vacances per a jubilats però no hi ha empresa adjudicatària que ho gestione. Tot i això, el sector manté l'esperança perquè sembla que l'Imserso està preparant l'adjudicació que podria fer-se abans que arribe el cap de setmana. 

El president d'Hosbec, Toni Mayor ha advertit que les conseqüències poden ser desatrosses per a l'ocupació i el funcionament de les principals destinacions turístiques espanyoles ja que aquest programa compta amb la implicació de 350 hotels i afecta més de 12.000 treballadors, el 30% a Benidorm, i 900.000 pensionistes que es troben amb la incertesa absoluta de si podran o no podran viatjar l'hivern que ve.

Per la seua part, les empreses ja preparen plans de contingència per si el programa de vacances no poguera començar en les dates ordinaries, és a dir, a partir del 12-15 d'octubre. Aquests plans de contingència, segons han indicat des d'Hosbec, passen per expedients de regulació temporal d'ocupació, la no renovació de contractes temporals, l'eixida avançada de fixos discontinus, així com la cancel·lació de comandes de subministraments, aliments..., cosa que afectaria no només el sector hoteler.

També et pot interessar

stats