El sector agrari representa el 2,3% de l'economia valenciana

El pes de l'ocupació agrària, sense incloure les indústries auxiliars, és només d'un 1,1% a la Comunitat Valenciana.

El sector agrari representa el 2,3% de l'economia valenciana

El sector agrari espanyol i valencià afronta un futur ple d'incerteses i dificultats. El pes que té dins de l'economia va minvant progressivament, i la crisi citrícola ha agreujat encara més la situació. Segons un informe de Bankia Estudios, el pes de l'agricultura en l'economia valenciana és d'un 2,3%, per sota de la mitjana de l’Estat, on aquesta dada ha pujat el 2018 un 0,9%, el menor avanç en quatre anys. 

El pes de l'ocupació agrària dins del total, sense incloure les indústries auxiliars, és només d'un 1,1% a la Comunitat Valenciana. A banda del Brexit, i de la política d'aranzels de Donald Trump, l'agricultura valenciana té unes debilitats estructurals.

La directora d'economia espanyola de Bankia Estudios, Nuria Bustamante, explica que una de les principals debilitats del sector agrari valencià és "l'extensió reduïda de les explotacions i la dispersió parcel·lària, perquè dificulta la modernització, el desenvolupament d'estructures comercials potents i la capacitat per a introduir noves tecnologies".

No  obstant això, Andalusia, Catalunya, la Comunitat Valenciana i Múrcia concentren les dues terceres parts de les exportacions de productes alimentaris. A més, el secretari general d'Asoproa, José Gaspar, destaca que actualment hi ha un cultiu puixant i més rendible, l'alvocat. De fet, Espanya és actualment l'únic país de la Unió Europea que produeix i exporta alvocat dins de la Unió. 

També et pot interessar

stats