Sánchez destaca que les gigafactories de Sagunt i Navalmoral crearan 26.000 ocupacions

El govern amplia en 235 milions d'euros les ajudes del Pla Moves III després d'esgotar-se "pràcticament" en totes les comunitats el pressupost destinat a la infraestructura de recàrrega

El president, Pedro Sánchez, aquest dimecres en la fira Genera a Madrid
El president, Pedro Sánchez, aquest dimecres en la fira Genera a Madrid / Alejandro Martínez Vélez (Europa Press)

El president del govern, Pedro Sánchez, ha informat que les plantes de bateries que s'instal·laran a Sagunt i Navalmoral de la Mata (Càceres) i estaran actives el 2026, empraran de manera directa 6.000 persones i 20.000 persones de manera indirecta.

Ho ha dit en l'acte de constitució del grup de treball Infraestructures de recàrrega del vehicle elèctric que ha tingut lloc en la Fira Genera 2022 en Ifema Madrid.

"Les bateries són clau", ha assenyalat el president, incidint en el fet que permetran transformar la mobilitat i ha destacat que la posada en marxa de les gigafactories "redundarà en la creació d'ocupació".

Sánchez ha confirmat que les ajudes del Pla Moves III s'ampliaran en 235 milions d'euros després d'esgotar-se "pràcticament" en totes les comunitats el pressupost destinat a la infraestructura de recàrrega.

El Moves III, un programa pluriennal fins a 2023, comptava amb un pressupost inicial de 400 milions d'euros dels fons Next Generation de la Unió Europea. D'una banda, recull ajudes per a l'adquisició de vehicles elèctrics i, d'altra banda, ofereix subvencions a la instal·lació d'infraestructures de recàrrega.

En aquesta línia, Sánchez ha assenyalat que el govern espera subvencionar almenys 238.000 vehicles elèctrics i punts de recàrrega fins a 2023. Concretament, uns 1.000 punts enguany.

Tretze projectes que mobilitzaran 11.855 milions d'euros

Així mateix, el Projecte Estratègic per a la Recuperació i Transformació Econòmica del Vehicle Elèctric i Connectat (Perte VEC) ha rebut sol·licituds de tretze projectes tractors que mobilitzaran 11.855 milions d'euros, entre ajudes públiques i finançament privat. 

"Suposa una revolució industrial que aborda tota la cadena de valor de l'automoció", ha explicat Sánchez, que també ha subratllat la importància del Perte Xip, dotat amb més de 12.000 milions d'euros, per al sector de l'automoció.

També et pot interessar

stats