Sánchez adverteix la banca que el govern "estarà vigilant" davant de l'atenció a les persones majors

Les declaracions del president es produeixen arran que el valencià Carlos San Juan, de 78 anys, haja visibilitzat l'exclusió bancària que pateix la població més major

Sánchez, aques dijous
Sánchez, aquest dijous / A. Martínez (Europa Press)

Les reaccions a la denúncia del valencià Carlos San Juan sobre l'exclusió bancària dels més majors no deixen d'arribar. L'última és del president del govern espanyol, Pedro Sánchez. El president ha assegurat que l'executiu "estarà vigilant" davant de les mesures que prenga el sector bancari per a garantir la inclusió financera de les persones majors de 65 anys, després de les queixes rebudes per part d'aquest grup de població per la progressiva desaparició de l'atenció presencial en les sucursals.

Fa dues setmanes es va fer públic que San Juan arreplegava firmes en Change.org per a reclamar als bancs "un tracte més humà a les sucursals bancàries", ja que se sent "apartat", perquè quasi totes les gestions són telemàtiques. La campanya ja ha arreplegat més de 430.000 firmes. "Soc major, no idiota" ha alçat una gran polseguera que ha arribat a les patronals de la banca i també al govern o a les institucions econòmiques, com el Banc d'Espanya.

Aquesta denúncia va portar la setmana passada la ministra d'Afers Econòmics, Nadia Calviño, a reunir-se amb representants de les tres patronals del sector bancari per a abordar conjuntament la urgència i importància de garantir la inclusió financera de tota la societat, incloent-hi els majors. Les organitzacions es van comprometre a presentar un pla que donara solucions al problema. El Banc d'Espanya també ha contactat amb San Juan. Però el jubilat ja ha deixat clar que vol fets, no sols bones paraules.

Aquest dijous, en una trobada amb jubilats celebrada a Alcalá de Henares, Sánchez ha recordat que la vicepresidenta primera i ministra d'Afers Econòmics, Nadia Calviño, ja ha tractat aquest tema amb l'Associació Espanyola de Banca (AEB) per a "alertar de la deterioració en el servei del sector financer" als majors. "Això és una cosa que hem plantejat al sector financer i s'han compromés a millorar aquest servei i aquesta atenció al client. Estarem vigilants i aquest servei el teniu", ha respost el president a una de les preguntes dels assistents.

El president ha admés que l'escassetat de sucursals bancàries és un problema que es repeteix tant en el medi rural com en les grans ciutats.

També et pot interessar

stats