Les tres patronals de banca es comprometen a buscar solucions per a millorar la inclusió dels més majors

El sector assegura que en un mes revisarà l'estratègia arran que el Ministeri de Nadia Calviño mostre la seua inquietud

La banca s'ha compromés a revisar en un mes la seua estratègia per a garantir la inclusió financera de les persones majors
La banca s'ha compromés a revisar en un mes la seua estratègia per a garantir la inclusió financera de les persones majors / Imatge d'arxiu

La banca s'ha compromés aquest dijous amb el govern espanyol a revisar en un mes la seua estratègia per a garantir la inclusió financera de les persones majors i a oferir noves solucions per a avançar al màxim cap a aquest objectiu.

La vicepresidenta primera del govern i ministra d'Afers Econòmics i Transformació Digital, Nadia Calviño, s'ha reunit amb representants de les tres patronals bancàries (AEB, CECA i UNACC) i el Banc d'Espanya per a abordar la importància de garantir la inclusió financera, especialment la de les persones de més edat, i la urgència d'adoptar més mesures sobre aquest cas.

La reunió té lloc una setmana després de fer-se públic que un home de 78 anys resident a València ha arreplegat 100.000 signatures en les últimes quatre setmanes per a reclamar als bancs "un tracte més humà a les sucursals bancàries", ja que se sent "apartat", perquè quasi totes les gestions són telemàtiques.

Segons ha detallat el Ministeri en un comunicat, Calviño ha traslladat la inquietud del govern en aquest sentit i ha sol·licitat informació sobre l'efectivitat de les mesures que el sector bancari ja ha posat en marxa. En la trobada s'ha acordat que en el termini d'un mes les patronals bancàries revisaran el seu Protocol Estratègic per a Reforçar el Compromís Social i Sostenible de la Banca, aprovat al juliol de 2021, i plantejaran noves solucions per a garantir la inclusió financera dels majors.

Per part de la banca hi han participat el president de l'Associació Espanyola de Banca (AEB), José María Roldán; el director general de la CECA, José María Méndez; i la secretària general de la Unió Nacional de Cooperatives de Crèdit (UNACC), Cristina Freijanes; així com el director de Conducta d'Entitats del Banc d'Espanya, Fernando Tejada. També hi han estat presents el secretari d'Estat d'Economia, Gonzalo García d'Andrés, i el secretari general del Tresor, Carlos Cuerpo.

En la reunió també s'ha acordat que l'Observatori per a la Inclusió Financera faça un diagnòstic de la situació que, segons la banca, ja ha sigut objecte de diverses iniciatives.

També et pot interessar

stats