Salvador Navarro (CEV), sobre les tensions polítiques amb l'empresariat: "De segur que quan acabe el període electoral tornarem a ser amics"

El president de la patronal valenciana i vicepresident de la CEOE acusa el vicepresident del Consell, Héctor Illueca, d'actuar sota les "directrius de Podem a Madrid" en les crítiques a l'empresariat

El president de la CEV, Salvador Navarro / À Punt NTC

Les veus crítiques des de la política contra les manifestacions o actituds de l'empresariat, que han esguitat recentment Mercadona o Ferrovial, no li lleven la son a Salvador Navarro. El president de la patronal valenciana (CEV) i vicepresident de la plataforma estatal (CEOE) les considera tensions passatgeres, que cal interpretar en la proximitat de les eleccions. "No els donaria més importància. Segur que quan acabe el període electoral tornem a ser amics", ha explicat en Les notícies del matí. "No hi ha campanya. Hi ha partits que necessiten obrir quota de mercat i per això llancen determinants missatges als seus afiliats o simpatitzats", ha dit. I entre aquests, Navarro ha nomenat específicament el cas del vicepresident Héctor Illueca qui, en la seua opinió, està sota "directrius de Podem a Madrid".

"Ens preocupa que l'empresariat, que hem sigut ferramenta per a determinats acords, ara semblem l'enemic a batre", ha insistit el president de la CEV, que ha qualificat de "terrorífics" els missatges de la formació morada, i els ha desvinculat de les "diferències lògiques" amb els plantejaments d'altres partits com Compromís.

Hi ha partits que necessiten obrir quota de mercat i per això llancen determinants missatges als seus afiliats o simpatitzats

Del Botànic destaca les relacions fluides i la capacitat de diàleg social que s'ha consolidat, que destacat com a molt superior a la que hi ha ara a Madrid. No obstant això, creu Navarro que la incorporació d'Unides Podem al segon Botànic ha perjudicat el govern valencià, perquè "sovint s'ha demostrat que l'oposició estava més dins del Consell que a les Corts". I ha lamentat que el tripartit valencià "podia haver funcionat millor prenent decisions d'equip i de govern", una circumstància que considera que no ha funcionat perquè "hi ha formacions que fa més d'un any que estan en clau electoral".

Amb el resultat no s'atreveix a especular el portaveu de la patronal valenciana, que només demana un partit fort liderant una de les coalicions possibles. "Quan acabe el període electoral, el primer dia estarem negociant, governe qui governe. No estarem còmodes amb els uns o amb els altres. Volem un govern fort capaç de prendre decisions, siga en un bloc o un altre, que hi haja un partit que puga agafar una directriu clara", ha explicat als micròfons d'À Punt.

Ens falta estratègia de territori i n'hi ha altres territoris que la tenen

L'infrafinançament, la millora de les infraestructures i l'aposta per la indústria valenciana estan en el llistat de demandes prioritàries que la CEV vol reclamar els partits per a les eleccions del 28M. Veu Salvador Navarro una discriminació de l'economia valenciana respecte de les d'altres territoris, però no atribueix la culpa només a l'administració. Segons el portaveu de la patronal, a l'empresariat valencià "són més emprenedors que reivindicatius" i "estem acostumats a carregar-nos els problemes a l'esquena". Creu que falta més vertebració i implicació d'Alacant, que considera que sovint opera pel seu compte, una mirada unitària i objectius clars compartits. "Ens falta estratègia de territori i hi ha altres territoris que la tenen", ha manifestat per a explicar el pes de la realitat valenciana a Madrid.

També s'ha pronunciat Navarro sobre l'impacte possible de la crisi bancària oberta pel Silicon Valley Bank i Credit Suisse en les projeccions econòmiques valenciana i estatal. Segons el seu diagnòstic, la crisi pot afectar Espanya per l'alt endeutament (del 120% del PIB), ja que pot encarir algunes primes d'emissió de deute. No obstant això, creu que més prompte que tard es reconduirà la situació, i veu la possibilitat d'una nova crisi financera, com la de 2018, "ben llunyana".

També et pot interessar

stats