El Saló Gurmets de Madrid compta amb la participació de 74 empreses valencianes

El principal esdeveniment europeu dedicat als productes agroalimentaris d'alta gamma i delicatessen té lloc des d'este dilluns fins dijous

Hi haurà exhibicions culinàries dAlejandra Herrador i Emanuel Carlucci, del restaurant Atalaya (Alcossebre) i de Miguel Barrera (en la imatge), de Cal Paradís (la Vall d'Alba)
Hi haurà exhibicions culinàries d'Alejandra Herrador i Emanuel Carlucci, del restaurant Atalaya (Alcossebre) i de Miguel Barrera (en la imatge), de Cal Paradís (Vall d'Alba) / X: @moltdegust_cv

Un total de 48 empreses de la Comunitat Valenciana participen amb la Conselleria d'Agricultura, Ramaderia i Pesca en la 37a edició del Saló Gurmets, el principal esdeveniment europeu dedicat als productes agroalimentaris d'alta gamma i delicatessen, que tindrà lloc a Madrid del 22 al 25 d'abril.

L'expositor de la Conselleria d'Agricultura, situat en el pavelló 6 d'IFEMA, compta amb una superfície de 519 metres quadrats i acull 48 de les 74 signatures de la Comunitat Valenciana que assisteixen a la fira.

El conseller José Luis Aguirre encapçalarà este dilluns la representació de la Generalitat en la jornada inaugural i visitarà el recinte. A més, mantindrà trobades amb els empresaris valencians presents en l'esdeveniment i expressarà el suport del govern valencià al sector agroalimentari.

Aguirre ha valorat l'aposta per la "qualitat diferenciada i la innovació" d'aquestes empreses en un sector "cada vegada més competitiu i globalitzat".

55.000 productes i més de 100.000 visitants

A més, ha afegit que l'assistència a Gurmets suposa "una oportunitat de negoci per al sector", que mostra els seus productes de delicatessen en un fòrum que reuneix més de 55.000 productes i més de 100.000 visitants de tot el món i que compta amb un volum de negoci estimat pròxim als 200 milions d'euros.

Entre les empreses expositores que es donen cita a l'estand de la conselleria es troben productors i comercialitzadors d'oli d'oliva verge extra, vi i begudes espirituoses, productors de mel, tòfona, fruita seca i espècies, productors ecològics i productors de figures de qualitat diferenciada com l'arròs de València, el torró de Xixona o la xufa de València.

Exhibicions culinàries

Durant els dies de l'esdeveniment, la Conselleria d'Agricultura comptarà amb la col·laboració dels centres de turisme per a dur a terme showcookings amb els productes exposats per les empreses participants en l'estand de la Comunitat Valenciana.

Així, els cuiners del Centre de Turisme de Dénia i l'Exquisit Mediterrani, Vicent Simó i María José Peiró, prepararan als visitants degustacions de plats típicament valencians, com a paelles, fideuà, arrossos melosos i altres plats d'alta cuina.

A més, hi haurà exhibicions culinàries que faran dos restaurants castellonencs amb estrela Michelin, concretament el restaurant Atalaya d'Alcossebre (Baix Maestrat) i el restaurant Cal Paradís de la Vall d'Alba (Plana Alta).

També et pot interessar

stats