Rodríguez-Piñero qüestiona la denúncia de Sud-àfrica a l'OMC pel tractament en fred als cítrics

L'eurodiputada del PSPV-PSOE ha dit a València que la denúncia del govern sud-africà "no té cap recorregut"

Treballadores del sector dels cítrics, en una imatge d'arxiu / À Punt NTC
Treballadores del sector dels cítrics, en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

L'eurodiputada del PSPV-PSOE, Inmaculada Rodríguez-Piñero, ha assegurat que la denúncia que ha presentat el govern de Sud-àfrica davant l'Organització Mundial del Comerç (OMC) per l'aplicació del tractament en fred als cítrics importats a la Unió Europea "no té cap recorregut".

Segons ha explicat, la Comissió Europea ja va enviar la seua proposta de reglament a l'OMC perquè la validara i va estar "entre febrer i abril de 2022 en el procés d'avaluació on els diferents països afectats van poder presentar-hi al·legacions". A més, ha assegurat que després d'aquest període l'OMC va donar el seu vistiplau a la proposta.

Rodríguez-Piñero ha recordat que els pròxims 24 i 25 de novembre una missió de la direcció general de Sanitat Vegetal visitarà la Comunitat Valenciana per a conéixer l'impacte de la plaga del cotonet de Sud-àfrica i tot el treball de la Generalitat en matèria de lluita biològica contra les plagues.

D'altra banda, ha afegit que han presentat esmenes en el Parlament Europeu per a afavorir la reducció d'emissions de CO₂ permetent l'ús de gas natural liquat als vaixells, havent aconseguit una exempció per a les rutes d'Interés públic que connecten la Comunitat Valenciana amb les Balears".

Finalment, l'eurodiputada del PSPV-PSOE ha lloat la gestió de Ximo Puig assegurant que la Comunitat Valenciana "ha passat de ser la regió més qüestionada i menys fiable a Europa, a ser una de les regions més valorades i fiables sota el seu lideratge".

"L'aposta de Ford i Volkswagen, sens dubte, no ha sigut per casualitat", ha afegit en relació amb les últimes mesures que estan duent a terme les multinacionals en territoris valencians.

També et pot interessar

stats