Ribó trasllada als sindicats el projecte pilot de jornada laboral de quatre dies a l'abril

UGT aplaudeix "experimentar" si no comporta "riscos enormes" i CSIF veu bé que es faça un estudi per a veure què en pensa la ciutadania

El secretari general de la UGT-PV, Ismael Sáez, amb l'alcalde de València, Joan Ribó
El secretari general de la UGT-PV, Ismael Sáez, amb l'alcalde de València, Joan Ribó / Ajuntament de València

L'alcalde de València, Joan Ribó, s'ha reunit aquest dimarts amb els sindicats UGT-PV i CSIF per a informar-los de la proposta de declarar festiu local de la ciutat de València un dilluns del mes d'abril —els altres tres ja ho són— de 2023 amb l'objectiu d'analitzar les repercussions econòmiques i socials de tindre quatre setmanes seguides de quatre dies laborals.

La reunió, a la qual també ha assistit el regidor de Comerç, Carlos Galiana, és la continuació de la trobada que l'alcalde va mantindre fa uns dies amb representants dels empresaris i de la Cambra de Comerç.

"València vol avançar-se a les diferents situacions que ja estan apareixent en diverses ciutats d'Europa", ha indicat Joan Ribó. L'alcalde ha afirmat que es tracta "d'un projecte d'assaig per a l'abril de l'any que ve de tindre un mes de quatre dies de treball a la setmana. És una qüestió d'experimentació".

En aquesta línia, ha apuntat que interessa saber com reaccionarà la restauració, el turisme, el transport públic i privat, els índexs de contaminació i com variaran els consums energètics.

L'objectiu, en paraules de Ribó, és "tot un conjunt de mesures que s'analitzaran en Les Naus, que és el centre que tenim d'innovació i d'investigació sobre aquest tema".

El secretari general de la UGT-PV, Ismael Sáez, considera que és un projecte que "no comporta cap perill i que donarà oportunitats per a saber quin impacte té, especialment, amb relació al medi ambient, amb la mobilitat, i l'impacte que pot tindre amb relació al turisme i altres sectors".

El vicepresident autonòmic i president en funcions del CSIF Comunitat Valenciana, Rafael Cantó, ha explicat que els sembla "bé que es faça un estudi i que es veja què pensa la ciutadania i què pensen els companys treballadors de la proposta d'aquest mes pilot".

També et pot interessar

stats