Ribera diu que no perilla el corredor energètic H2Med per la polèmica amb França per l'hidrogen nuclear

La ministra opina que és necessari que a Europa es deixe clar i es diferencie bé entre l'hidrogen renovable o verd i el de baixes emissions, en referència al nuclear

Tub d'hidrogen
Tub d'hidrogen / Shutterstock

La ministra per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, Teresa Ribera, ha assegurat que el projecte per a construir un corredor energètic entre Barcelona i Marsella (H2Med) no està en perill després de la polèmica del passat divendres amb França, que vol que per aquesta infraestructura circule hidrogen d'origen nuclear.

Ribera considera que hi ha un "consens molt elevat en l'àmbit europeu sobre la importància de les interconnexions". No obstant això, reconeix que el debat sobre "com assegurem que França es puga sentir còmoda en la seua opció en favor de l'energia nuclear és un debat important". "Tots sentim que això és una prioritat per al govern francés, però no crec que això tinga un impacte en la relació bilateral", ha detallat la ministra.

En aquesta línia, ha ressaltat també que el compromís de França amb el projecte és “seriós”, tant en matèria d'inversió com en la seua contribució al desenvolupament d'aquesta infraestructura.

Ribera, que ha comparegut després de signar un acord de cooperació en matèria d'hidrogen renovable amb els Països Baixos, ha opinat també que és necessari que a Europa es deixe clar i es diferencie bé entre l'hidrogen renovable o verd i el de baixes emissions, en referència, entre altres, al nuclear (denominat hidrogen rosa).

"A parer nostre, disposar d'una regulació primerenca d'hidrogen és important. Al mateix temps, és delicat confondre hidrogen renovable amb el 'low carbon' (baix en emissions). Cal ser acurats amb la regulació en aquest context", ha matisat Ribera.

D'altra banda, la titular de Transició Ecològica ha ressaltat també que entre els interessos i les polítiques comunitàries figura com una prioritat l'increment de les interconnexions energètiques.

També et pot interessar

stats