Restaurants de la Marina de València alerten del possible acomiadament de 400 treballadors

L'Ajuntament no convoca una nova licitació perquè vol apostar per un model d'oci diferent

EuropaPress 6692591 restaurante marina
Restaurants de la Marina de València alerten del possible acomiadament de 400 treballadors / Despatx d'advocats Chapapría-Navarro & Asociados

Els restaurants de la Marina de València, situats en la zona nord del recinte, denuncien que la falta de convocatòria del concurs per a la nova adjudicació dels locals podria deixar sense ocupació més de 400 treballadors, un terç dels quals, asseguren, es van veure afectats per la dana del 29 d'octubre.

Segons el despatx d'advocats Chapapría-Navarro & Asociados, que representa els empresaris d'estos establiments, l'absència de licitació per part de la delegació de Patrimoni de l'Ajuntament de València, en plena temporada d'oci, genera incertesa sobre la continuïtat de l'activitat.

El portaveu del despatx, Juan Chapapría, ha assenyalat que els actuals adjudicataris “compleixen amb els requisits exigits tant pel Consorci València 2007 com per la delegació de Patrimoni” i que, després de més de dos dècades d'activitat, demanen continuar fins que es resolga el nou procés de concessió.

Assenyalen, a més, que el consistori ha comunicat que la pròxima setmana enviarà agents de la Policia Local per a comprovar si els establiments han cessat l'activitat, com estableix l'orde municipal.

L'Ajuntament vol "apostar per altre model d'oci"

L'Ajuntament respon que "s'ha decidit no prorrogar la concessió perquè es vol apostar per un altre model d'oci, ja que fins al moment la zona s'ha convertit en moltes ocasions en una zona de botellot amb música que incompleix la normativa musical respecte a contaminació acústica".

Expliquen fonts consistorials, que als restaurants ja se'ls havia prorrogat els contractes en dos ocasions, la primera fins al 31 de gener del 2025 i la segona fins a este diumenge, 4 de maig. En les dos ocasions, els arrendataris van acceptar les condicions de la pròrroga, matissa l'Ajuntament.

"Els arrendataris saben des que van firmar que un contracte d'arrendament és, per definició, temporal; per tant, vincular la destrucció de l'ocupació a la no continuïtat de la concessió és una crítica gratuïta", assenyala l'equip de govern municipal. "Ara tenen fins al 31 de maig per a desocupar els establiments d'una forma ordenada".

"Corre perill de ser un maremàgnum com a Alacant"

Els empresaris, per la seua part, asseguren haver costejat la vigilància de la zona en absència de presència policial i adverteixen que un tancament immediat podria afavorir la degradació de l'entorn i convertir-lo en un focus de botellots o ocupacions.

"Corre perill de ser un maremàgnum com a Alacant", han alertat per a expressar també la seua intenció de continuar col·laborant amb l'Administració mentre esperen el suport de la Federació d'Hostaleria de València.

També et pot interessar

stats