Restauradors i locals d'oci acusen el Consell de sotmetre'ls a un "estrés econòmic i psicològic"

La patronal denuncia l'"incompliment sistemàtic" del pla de treball establit en les reunions sectorials per a la desescalada

Protesta de la patronal CEOH a València en una imatge d'arxiu
Protesta de la patronal CEOH a València en una imatge d'arxiu / Europa Press

La Coordinadora Empresarial de l'Oci i l'Hoteleria de la Comunitat Valenciana (CEOH) ha acusat el Consell de sotmetre a un "estrés econòmic i psicològic" el sector per l'"incompliment sistemàtic" del pla de treball establit en les diferents reunions sectorials per a la desescalada.

Així mateix, ha denunciat que no s'ha convocat la taula de treball prèvia a la comissió interdepartamental després de més de tres setmanes des que va decaure el toc de queda a la Comunitat Valenciana i que "hauria d'haver permés la progressiva flexibilització" de les mesures restrictives sobre l'activitat de l'oci i la restauració.

Unes mesures, defensa la patronal, per a la "normalització" del sector en un moment en què la vacunació "avança a un ritme magnífic i el nivell d'incidència hospitalària, afortunadament, no deixa de caure".

Sobre aquest tema, la CEOH considera que "es donen les condicions per a continuar avançant, per a recuperar l'activitat i la viabilitat econòmica, més encara quan l'1 de juliol entra en vigor la implantació del certificat digital de la UE.

Recuperar horaris, barra i pista de ball

L'organització assenyala que ja va reclamar en la passada comissió "anar recuperant l'encadenament d'horari" entre el comerç, els restaurants i els diferents tipus de locals d'oci per a "evitar el col·lapse en la via pública després del tancament de tot l'oci reglat".

També volen el servei en barra però sense que s'hi consumisca en pubs i discoteques, pista de ball delimitada amb mascareta i amb aforament del 33 per cent.

La Generalitat ha "menyspreat" el sector

En canvi, ha criticat que l'administració autonòmica ha "menyspreat" el sector, ja que "ni arriben les ajudes econòmiques" a les empreses més colpejades per la pandèmia, amb l'ampliació dels fons del Pla Resistir Plus, "ni s'ha definit un calendari clar que permeta combatre la incertesa actual i el continu estrés econòmic i psicològic al qual estan sotmeses les pimes de l'oci i l'hoteleria".

També et pot interessar

stats