La quota del gimnàs i les despeses en òptica o dentista: el Consell presenta les noves deduccions en la renda

Es busca reduir la despesa sanitària i tindre un efecte multiplicador en l'activitat econòmica i la regulació de l'economia submergida

Dues persones presentant la declaració de la renda de forma presencial a les oficines de l'Agència Tributària / À Punt NTC

La Generalitat ha presentat aquest dijous la campanya de la renda 2023, amb les noves deduccions per a rendes mitjanes i baixes, que inclouen les quotes del gimnàs i les despeses en òptica o en dentista, entre altres. La iniciativa pretén reduir la despesa sanitària i tindre un efecte multiplicador en l'activitat econòmica i la regulació de l'economia submergida. 

Enguany més de 2.600.000 persones presentaran la declaració de la renda del 2023 a la Comunitat Valenciana i, segons els càlculs de l'executiu valencià, el 87% (2.262.000) podrà beneficiar-se de les noves deduccions de caràcter social. Rendes mitjanes i baixes que no superen els 32.000 en les individuals i els 48.000 en les col·lectives.

Entre les noves deduccions figuren la salut bucodental i òptica, la salut mental, les despeses generades per malalties cròniques o minoritàries i també la pràctica esportiva, podologia o fisioteràpia. L'objectiu principal és millorar la salut valenciana i tindre menor despesa sanitària, però s'espera que l'efecte siga multiplicador. La consellera d’Hisenda, Ruth Merino, ha afirmat durant l’acte de presentació de la campanya, que les noves deduccions tindran un efecte induït en la generació d’activitat econòmica i regularització de l’activitat no declarada. 

S'estima que les noves deduccions fiscals generaran un estalvi per als contribuents de 180 milions d'euros. Una nova “política fiscal social” que naix per a ajudar els que més ho necessiten i que es basa en la reducció d’impostos, segons ha dit el president de la Generalitat, Carlos Mazón, durant l’acte de presentació de la campanya. Així mateix, el cap del Consell afirma que aquesta nova política fiscal beneficia els serveis i l’atenció social. 

Des dels col·lectius afectats per les noves deduccions celebren la iniciativa. En el cas de les deduccions per la pràctica esportiva, el president de l’Associació Autonòmica de Centres Esportius, Juan Carlos Gómez Pantoja, recorda que l’article 43 de la Constitució espanyola diu que els poders públics han de potenciar l’activitat esportiva en la ciutadania i considera que aquesta mesura és una bona forma de fer-ho. 

Pel que fa a la presentació de la declaració, ja es pot fer en línia, però, per a fer-la telefònicament o presencialment, caldrà demanar cita a partir del 29 d’abril i el 29 de maig, respectivament. Per a la gent que preferisca fer-la de forma presencial, enguany hi haurà quaranta punts més d'atenció a la ciutadania per a assistir-los.

També et pot interessar

stats