Puig sobre Ford: “La inversió pública va vinculada a l’ocupació, però no pot ser aliena a la realitat de la indústria”

Admet les “dificultats” que travessa el sector automobilístic per la reconversió cap a alternatives elèctriques, però creu que amb diàleg s’assolirà “una bona solució” per a l'ERO

El cap del Consell, en l'acte per a promoure l'ús de l'hidrogen verd que s'ha celebrat al Palau aquest dilluns
El cap del Consell, en l'acte per a promoure l'ús de l'hidrogen verd que s'ha celebrat al Palau aquest dilluns / À Punt NTC

En la inversió pública “sempre hi haurà una vinculació a l'ocupació”, però l’administració no ha de ser aliena “a la realitat de la indústria de l'automòbil” i la seua transformació elèctrica. Així ho ha manifestat el president de la Generalitat, Ximo Puig, en referència a l’expedient de regulació d’ocupació (ERO) que s’aplicarà a la factoria Ford d’Almussafes, que afectarà quasi un miler d’empleats de la planta de vehicles i 140 de la de motors.

En ser preguntat per aquesta retallada de personal d’una de les indústries més importants del territori en un acte per a impulsar el desenvolupament de l’hidrogen verd, el cap del Consell ha afirmat que “per descomptat, sempre hi ha una relació entre les ajudes i la inversió en capital humà”. No obstant això, el cap del Consell creu que, “des del diàleg”, s'hi buscarà una “bona solució”.

“És clar que no es pot ser alié a la realitat de la indústria de l'automòbil”, ha afegit el cap del Consell. “L'objectiu de la política econòmica és el manteniment de l'ocupació”, però “és cert que des del diàleg hem de comprendre la realitat del que pateixen en cada moment les indústries i factories”, ha indicat.

Ximo Puig ha assenyalat que l'administració valenciana és "conscient de les dificultats de la indústria de l'automòbil" i "defendrà en tot cas que hi haja, a través del diàleg, una bona solució" per a les famílies de Ford. "Crec que, com en altres ocasions, es produirà un acord al si de la negociació" i confia que hi haurà una "eixida correcta".

Puig s'ha referit a les "dificultats" de la indústria de l'automòbil i ha subratllat que allò “important” és que “s'ha salvat la factoria de Ford de la Comunitat Valenciana" en ser triada per a l'electrificació dins dels plans internacionals de la companyia de l’oval.

En aquest punt, el president de la Generalitat ha recordat que la planta s’enfrontava a una "desaparició total" o a una "reconversió", però "finalment es mantindran molts llocs de treball, no sols directes sinó indirectes, que es podran mantindre gràcies a la decisió presa per Ford".

També et pot interessar

stats