Puig contactarà amb els ambaixadors d'Alemanya i Holanda perquè no "dificulten" el tractament en fred a les taronges

El mandatari assegura que ja ha parlat "diverses vegades" amb el ministre Luis Planas perquè intercedisca davant la Comissió Europea en defensa del camp valencià

Puig participa en el primer tall de taronja valenciana
Puig participa en el primer tall de taronja valenciana / Europa Press

El president de la Generalitat, Ximo Puig, contactarà aquest mateix dilluns amb els ambaixadors d'Alemanya i Holanda a Espanya perquè aquests països no "dificulten" el compromís de la Comissió Europea d'aplicar un tractament de fred als cítrics importats de Sud-àfrica i altres zones per a evitar així el risc d'entrada de la plaga de l'arna (Thaumatotibia leucotreta) en territori comunitari.

Així ho ha avançat el mandatari, en roda de premsa per a presentar un pla d'oposicions del govern valencià. L'anunci ha arribat després que la Comissió Europea retirara de l'orde del dia del passat divendres la proposta per a aplicar ja el tractament de fred a les taronges importades de tercers països, cosa que va irritar els citricultors valencians.

Puig ha destacat que durant el cap de setmana ha parlat "diverses vegades" amb el ministre d'Agricultura, Luis Planas, qui està reunit "ara mateix" amb el comissari europeu del ram, i amb l'eurodiputada socialista Inmaculada Rodríguez-Piñero, que va ser qui va acompanyar la delegació valenciana a "visibilitzar aquest problema a Brussel·les". "Aconseguírem que se'ns atenguera i que veren les nostres demandes absolutament rigoroses", ha recordat.

Així, després de garantir que Planas traslladarà aquesta qüestió al comissari i que s'abordarà aquest dimarts en la reunió de tots els representants europeus d'agricultura, el també líder del PSPV ha insistit que "es tracta de defensar la reciprocitat" i que els productes que es venen a Europa tinguen les mateixes condicions que els que s'hi produeixen. "El comerç no pot estar per damunt de la salut", ha resumit, per a remarcar que Espanya ni és ni "mai" ha sigut un país proteccionista i que l'objectiu és mantindre les mateixes condicions fitosanitàries.

També et pot interessar

stats