Puig confia que Ford Almussafes sabrà "pujar-se al carro" de la reconversió de l'automòbil i mantindrà l'activitat els pròxims anys

El president de la Generalitat deixa clar que el Consell continuarà fent costat a la planta i considera que està "ben posicionada per a mantindre l'activitat"

Treballadores de la planta de Ford a Almussafes
Treballadores de la planta de Ford a Almussafes / Ford

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha llançat un missatge de confiança en el futur de la planta de Ford a Almussafes. Puig ha fet aquestes declaracions en eixir de la reunió mantinguda dilluns entre la direcció de la planta valenciana de Ford i el comité per a establir una negociació que tracte el futur d'aquesta planta, davant del redisseny del negoci anunciat fa tres anys per la multinacional.

El president considera que en aquest punt d’inflexió del sector, la planta d’Almussafes té qualitats competitives per a pujar al carro d’aquesta reconversió i mantindre l'activitat els pròxims anys. I ha contextualitzat el moment que viu el sector, immers en un procés de reconversió dels motors dièsel als elèctrics, procés que, segons ha pronosticat, “en aquesta dècada s’accelerarà”.

El president del Consell s’ha mostrat confiat en la capacitat competitiva de la factoria Ford Almussafes i espera que siga una de les escollides per la direcció de l’empresa per a continuar fabricant vehicles a Europa. “Sembla clar que la companyia seguirà a Europa i la planta de la Comunitat Valenciana seguirà posicionada per a mantindre l’activitat, la Generalitat estarà al costat de Ford Almussafes”, ha assenyalat el cap del Consell durant la inauguració de la Fira Iberflora, a Fira València. 

Ford va anunciar decisions dures a l’octubre de 2018

Ford va anunciar a l'octubre de 2018 a Colònia als representants dels comités d'empresa de les seues plantes de fabricació a Europa la intenció de prendre "decisions dures" per a buscar rendibilitat. En eixe moment, el delegat d'UGT a la factoria d'Almussafes, Carlos Faubel, va analitzar que les futures mesures persegueixen “reduir costos en tots els àmbits” i, previsiblement, implicaran “menys gent”. Segons Faubel, durant la reunió, la direcció de Ford va qüestionar “el negoci en el seu conjunt” a Europa. Les mesures, tot i complir-se ara dos anys d'aquesta reunió, encara no s'han concretat.

“Sembla clar que la companyia seguirà a Europa i la planta de la Comunitat Valenciana seguirà posicionada per a mantindre l’activitat, la Generalitat estarà al costat de Ford Almussafes”

També et pot interessar

stats