Puig anuncia una comissió de treball per a agilitzar la distribució dels 1.000 milions d'euros d'ajudes del govern central

El cap del Consell s'ha mostrat "preocupat" per l'ERO de Ford Almussafes, però assegura que la planta "té futur".

Ximo Puig
Ximo Puig, aquest dimarts, al port d'Alacant / À Punt NTC

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat aquest dimarts la creació d'una comissió permanent de treball dins de la Conselleria d'Hisenda que s'ocuparà de centralitzar i "agilitzar" la distribució dels 1.000 milions d'euros que rebrà la Comunitat Valenciana del nou pla de mesures aprovat pel govern central per a ajudar empreses i autònoms afectats per la pandèmia. Del total, 650 milions d'euros seran ajudes directes, i 400 milions més es donaran a través de línies de suport financer.

Així ho ha comunicat en una reunió amb els secretaris generals de CCOO PV i UGT-PV, Juan Cruz i Ismael Sáez, i el president de la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana (CEV), Salvador Navarro, en la qual també han participat el conseller d'Hisenda, Vicent Soler; el conseller d'Economia Sostenible, Rafa Climent, i la directora general de Coordinació del Diàleg Social, Zulima Pérez.

Segons el cap del Consell, la voluntat de la Generalitat és que aquest Pla Resistir+ "arribe com més prompte millor a les empreses i autònoms" de la Comunitat Valenciana, una vegada firmat el conveni de col·laboració amb el Ministeri d'Hisenda, ja que contempla unes ajudes "absolutament necessàries i urgents".

Aquestes ajudes se sumaren als més de 400 milions d'euros previstos en el Pla Resistir impulsat per la Generalitat, i als més de 200 milions que es concediren l'any passat.

Des de la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana (CEV), Salvador Navarro, ha donat la "benvinguda" a aquest nou pla per part del govern central encara que ha lamentat que "per a algunes empreses arriba tard" i " hi falten alguns sectors. El secretari general de CCOO PV, Juan Cruz, ha destacat que han d'arribar "al més prompte possible", per la qual cosa ha demanat "que la gestió siga ràpida". També el secretari general d'UGT PV, Ismael Sáez, ha expressat la seua "satisfacció" per les ajudes i ha agraït a la Generalitat que compartisca amb els agents socials les mesures que prendrà per a distribuir-les.

Puig veu "preocupant" l'ERO de Ford

El president de la Generalitat, ha admés sentir "preocupació" per l'anunci dels 630 acomiadaments en Ford Almussafes, però ha afegit que la factoria "té futur", perquè és la més competitiva de la multinacional en tot Europa.

Puig ha afirmat que "en qualsevol cas, la determinació de Ford de mantindre's a la Comunitat Valenciana és cada vegada més clara", en un context difícil per a la indústria de l'automòbil. Ha prosseguit dient que la Generalitat manté una "estreta relació" amb Ford i que, per això, està convençut del futur que té a Almussafes per la competitivitat, productivitat, capacitat tecnològica i pel diàleg social que existeix a la planta.

70.000 vacunats de Pfizer i Moderna

D'altra banda, el president ha destacat que la Generalitat continuarà amb el pla establit de vacunació i, a pesar del contratemps que suposa suspendre l'administració de les dosis d'AstraZeneca, injectarà entre 60.000 i 70.000 dosis de Pfizer i Moderna als grups més vulnerables i als membres dels serveis essencials. "La vacunació és el gran actiu que tenim i continuarem amb el pla establit", ha subratllat el cap del Consell, que ha dit que dijous que ve està previst que l'Agència Europea del Medicament es torne a pronunciar sobre els vials d'AstraZeneca.

En tot cas, ha incidit que no hi ha constància que hi haja hagut algun cas greu per part d'un vacunat amb AstraZeneca a la Comunitat Valenciana, i ha dit que la incidència en el món és de només 33 casos entre més de 17 milions de persones vacunades. Malgrat que no té efectes secundaris greus, ha explicat que la Conselleria de Sanitat ha posat en marxa un mecanisme de seguiment específic de comunicació directa dels centres de salut amb les persones vacunades amb aquestes dosis per a atendre qui hi tinga alguna complicació.

També et pot interessar

stats