Sanitat remet un protocol d'actuació davant possibles símptomes adversos d'AstraZeneca

Barceló afirma que són mesures que es prenen "de manera preventiva, encara que a la Comunitat Valenciana no hi ha hagut cap reacció adversa preocupant”.

Vacunació professors Astrazeneca
Inici de la vacunació aquest dilluns de personal de la comunitat educativa valenciana d'entre 18 i 55 anys amb les dosis de AstraZeneca, que més tard es va paralitzar / Kai Försterling (Efe)

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, a través de la Direcció General d'Assistència Sanitària, ha remés als professionals sanitaris de la Comunitat Valenciana un protocol d'actuació en el qual es descriuen detalladament els possibles símptomes adversos que puga provocar la vacuna d'AstraZeneca i les proves diagnòstiques a realitzar en cada cas. Fins a aquest dimarts, un total de 67.118 valencians han rebut la vacuna d'AstraZeneca.

La Comunitat Valenciana disposa en aquests moments de vora 114.000 dosis d'AstraZeneca que es troben emmagatzemades a l'espera que s'adopte una decisió definitiva per part de l'Agència Europea del Medicament.

El Consell va informar aquest dilluns de la suspensió del procés de vacunació amb aquesta vacuna després de la decisió del consell interterritorial del Sistema Nacional de Salut de paralitzar cautelarment la seua administració.

No obstant això, la consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha insistit que "totes aquestes mesures es prenen de manera preventiva, encara que a la Comunitat Valenciana no hi ha hagut cap reacció adversa preocupant".

De fet, explica que tots els organismes científics internacionals coincideixen que, de moment, no existeix relació demostrada causa-efecte entre la vacuna i els 11 casos de trombosis de sins venosos cerebrals detectats fins al moment a Europa, per la qual cosa la paralització de la vacuna d'aquesta farmacèutica s'ha decidit per precaució.

Telèfons de consulta: el 900 300 555 i el 112

Al mateix temps, estan preparats els telèfons 900 300 555 i el 112 perquè tots aquells ciutadans que hagen rebut la dosi d'AstraZeneca puguen fer-hi les consultes i els dubtes que tinguen sobre qualsevol símptoma advers que poguera sorgir en els 14 dies posteriors a la seua administració.

Comissió tècnica de vacunació per a continuar amb Pfizer i Moderna

Paral·lelament, la comissió tècnica de vacunació de la Comunitat Valenciana està refent el pla de vacunació perquè continue el procés amb tota normalitat amb les vacunes de Pfizer i Moderna i puga iniciar-se la vacunació massiva en el moment en què es dispose de dosis suficients.

També et pot interessar

stats