Ford Almussafes planteja un ERO per a 630 treballadors

Els sindicats han indicat que han demanat un recés de 15 dies per a negociar.

La planta de Ford, en una imatge d'arxiu
La planta de Ford en una imatge d'arxiu

La direcció de Ford Almussafes ha plantejat als sindicats un ERO d'extinció per a 630 persones, segons han confirmat fonts sindicals. UGT, sindicat majoritari al comité d'empresa, ha indicat que l'anunci de l'empresa inclou la desaparició del torn de la nit.

La planta fabrica actualment cinc models de vehicles i dona faena a vora 7.000 treballadors. Els sindicats han indicat que han demanat un recés de 15 dies abans de començar a negociar.

La direcció de Ford no ha donat molts més detalls sobre l'aplicació dels acomiadaments però sí que ha explicat que les vendes de tres dels cinc models que s'hi fabriquen (Galaxy, Mondeo i S-Max) no responen a l'esperat, segons ha detallat CCOO PV en acabar la reunió. Almussafes també fabrica els models Transit i Kuga.

L'últim ERO d'extinció de la planta es va aplicar el passat maig i va suposar l'eixida de la planta de 350 treballadors, segons han recordat els sindicats.  

CCOO PV ha explicat que l'evolució de la situació feia témer un anunci semblant encara que l'esperaven per a després de l'estiu. El sindicat ha recordat que fa mesos que demana un pla industrial per a la planta. 

A hores d'ara, la factoria ja té en marxa un ERTO segons el qual pararà l'activitat entre el 22 de març i l'1 d'abril per causa de la falta de components i de l'adequació que necessita per a la producció del motor GDI.

Les reaccions no s'han fet esperar. La Conselleria d'Economia ha deixat clar que continuarà fent costat a Ford Almussafes per ser l'empresa tractora en l'àmbit de l'automoció a la Comunitat. Economia ha afegit que són "moments difícils, disruptius, de canvi i transició" cap al cotxe elèctric per part de la factoria valenciana, i també que l'automoció és un dels sectors més importants de l'economia valenciana.

Per la seua banda, el Clúster d'Automoció de la Comunitat Valenciana (AVIA) ha deixat clar que aquest anunci de Ford "tindrà un efecte que va dominar en les empreses del sector, en funció del nivell de dependència de la multinacional". I ha assegurat que treballarà en els pròxims dies "per a conéixer l'impacte directe i real en totes les empreses del sector", així com per a "buscar alternatives laborals als empleats que puguen estar afectats de les empreses associades".

També et pot interessar

stats