Puig anuncia 12 milions d'euros per a millorar la xarxa de reg del Baix Segura

El president reitera el compromís del Consell amb la defensa del transvasament Tajo-Segura i ha insistit que recorrerà contra tots els canvis "lesius per als regants"

El president, Ximo Puig, aquest dilluns a Dolores
El president, Ximo Puig, aquest dilluns a Dolores / Generalitat

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat aquest dilluns una inversió addicional de 12 milions d'euros per a sufragar noves obres de millora i recondicionament en la xarxa d'infraestructures hidràuliques del Baix Segura.

L'objectiu és regenerar l'estat de les séquies i aconseguir un aprofitament òptim de l'aigua emprada en el reg de la comarca.

Així ho ha manifestat durant la presentació del projecte de millora d'infraestructures hidràuliques per al reg celebrada a Dolores, en la qual també ha participat la consellera d'Agricultura, Mireia Mollà.

Puig ha destacat que les obres permetran "millorar la prosperitat per als agricultors i la seguretat de la comarca".

Així mateix, ha reiterat el compromís del Consell en la defensa del transvasament Tajo-Segura i ha insistit que la Generalitat recorrerà contra tots els canvis que considere "lesius per als regants".

Puig ha reivindicat de nou "aigua per sempre" de qualitat i al mateix preu, i ha reafirmat la seua "lleialtat" amb el territori i amb els regants alacantins.

Puig: "Reparar, reforçar i contribuir a renàixer"

El president ha assegurat que les inversions anunciades responen al triple compromís de la Generalitat amb el Baix Segura de "reparar, reforçar i contribuir a renàixer" en la comarca. Segons ha explicat, des del 2019 el govern valencià ha injectat 31 milions d'euros per a rehabilitar i millorar les infraestructures hídriques de la comarca.

La inversió de 12 milions d'euros per part de la Conselleria d'Agricultura anunciada aquest dilluns s'emmarca en la fase 1 del pla Vega Ren-hace. Permetrà dur a terme actuacions en un total de huit séquies i una assarb de les diferents entitats que conformen el regadiu tradicional del Baix Segura.

També et pot interessar

stats