Puig analitzarà la prohibició de fumar en terrasses amb Sanitat i l'hostaleria i advoca per "protegir la salut"

Mazón (PP) assegura que escoltarà les reivindicacions del sector en contra de la prohibició de fumar i diu que "seria la primera vegada que no estic d'acord amb els hostalers"

Imatge d'arxiu d'una persona fumant en una terrassa
Imatge d'arxiu d'una persona fumant en una terrassa / Efe

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha afirmat que analitzaran la prohibició de fumar a les terrasses de l'hostaleria i es mantindran converses entre la Conselleria de Sanitat i els representants del sector.

Al mateix temps, ha considerat que és necessària una "gran reflexió" per a reduir el consum de tabac i "protegir al màxim la salut dels ciutadans".

Així s'ha pronunciat en ser consultat pels mitjans sobre el futur d'aquesta mesura, que es va prendre a causa de la pandèmia, després que el Consell de Ministres haja aprovat la fi de l'obligatorietat de les mascaretes al transport públic.

Preguntat per si la prohibició de fumar a les terrasses es mantindrà, Puig ha defés que, "en el seu moment, va ser una prohibició que era molt raonable" en termes de lluita contra la pandèmia. "En aquests moments, caldrà analitzar-ho", ha assenyalat, al mateix temps que ha advocat per "protegir al màxim la salut dels ciutadans".

"Tots els professionals vinculats a malalties pulmonars ens estan advertint que s'ha estancat la disminució de l'ús del tabac. Per tant, hem de fer una gran reflexió: que hem de protegir al màxim la salut dels ciutadans", ha subratllat.

Igualment, ha assenyalat que el tabac provoca malalties, per la qual cosa ha advocat per "adoptar posicions de corresponsabilitat en la prevenció de malalties". "Dissabte celebràvem el Dia de Lluita contra el Càncer, i un dels efectes més positius per a la disminució del càncer és acabar amb l'ús del tabac", ha defés.

El president ha assenyalat que "entén" les crítiques del sector de l'hoteleria, amb qui la Conselleria de Sanitat mantindrà converses sobre aquest assumpte, però ha recalcat que cal tindre "consciència que el tabac mata".

Mazón diu que escoltarà als hostalers

El president del PP valencià, Carlos Mazón, ha assegurat que escoltarà les reivindicacions del sector hostaler en contra del manteniment de la prohibició de fumar a les terrasses en la Comunitat Valenciana.

"Seria la primera vegada que no estic d'acord amb ells", ha asseverat, encara que ha remarcat que desconeix la mesura i que prefereix estudiar-la abans de fixar una postura.

Mazón, preguntat per aquesta prohibició en roda de premsa, ha defés que "no hi ha precedents" en els quals no haja estat d'acord amb la postura dels hostalers durant aquests tres anys de pandèmia, ja que "solen plantejar-les amb sentit comú".

Dit això, ha puntualitzat que desconeix si el manteniment de la prohibició tindrà "lletra xicoteta" respecte als metres des dels quals es podrà fumar en terrasses o la separació de taula.

També ha reiterat suport a l'hostaleria com a president de la Diputació d'Alacant i responsable provincial de Turisme: "M'he queixat amb ells de l'injust tracte que se'ls ha donat amb restriccions injustes i desproporcionades".

També et pot interessar

stats