Sanitat finança un nou fàrmac per a deixar de fumar

Es tracta de Todacitan, basat en el principi actiu citisina, de la farmacèutica polonesa Aflofarm. Un tractament de prescripció mèdica del qual Sanitat subvencionarà el 41,5% del cost

Caixa de comprimits de Todacitan
Caixa de comprimits de Todacitan / Aflofarm

El 33,1% de la població espanyola d'entre 15 i 64 anys manifesta fumar de manera diària. El tabac causa la mort a la meitat dels usuaris i és la principal causa de mort prematura evitable a Espanya. De fet, si s'eliminara el consum de cigarrets s'evitaria la defunció de 60.000 persones a l'any.

Per a fer front a aquestes dades, el Ministeri de Sanitat finança un nou fàrmac per a deixar de fumar. Es tracta del Todacitan (desenvolupat per Aflofarm), basat en el principi actiu citisina.

La citisina és una substància antitabac d'origen vegetal que redueix els símptomes de la síndrome d'abstinència i l'ansietat causada per la dependència de la nicotina. El Todacitan és un tractament de curta duració, de 25 dies, que només requereix una única caixa del fàrmac.

La caixa costa ara 116,93 euros

Todacitan estava disponible a Espanya des del 2021 i es podia adquirir en les farmàcies per un preu de 200 euros. Ara es podrà comprar amb recepta per 116,93 euros per cada 100 comprimits. Sanitat subvencionarà el 41,5% del preu de venda al públic.

Després de la retirada de Champix, el medicament de Pfizer, per part de l'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitari per la presència d'una substància cancerígena en la composició a l'estiu del 2021, el fàrmac Todacitan cobreix aquest buit terapèutic. Així, s'ha convertit en un dels únics tractaments de prescripció mèdica finançat disponible a Espanya per a deixar de fumar.

També et pot interessar

stats