Prop de 200 treballadores afectades pel tancament de la planta de cítrics de Greenmed a Almassora
A la plantilla d’aquesta empresa, dedicada a envasar cítrics, se li ha oferit "mobilitat geogràfica" a altres plantes o l'acomiadament.
L'empresa Greenmed d'Almassora (grup Martín Navarro), a la Plana Alta, dedicada a manipular, envasar i comercialitzar cítrics, tancarà la planta de producció i dedicarà el magatzem a la refrigeració de la fruita. La mesura afectarà almenys 180 empleats, la majoria dones, a les quals se'ls ha oferit "mobilitat geogràfica" a altres plantes o l'acomiadament.
Mariló Benedicto, presidenta del comité d'empresa de la planta per UGT, sindicat majoritari, ha avançat que aquest dimarts s’han produït les primeres negociacions amb la companyia, però que s’hauran de reprendre dijous perquè, ha dit, "hi ha molts detalls" a resoldre. Benedicto ha assenyalat que de moment, l’única possibilitat que se li ha donat a la plantilla a banda de l’acomiadament és anar als magatzems que l’empresa té a Sollana, Xeraco, o Vilallonga; localitats ubicades a més de cent quilòmetres d’Almassora. Aquesta opció suposa per a molta gent, ha recalcat la presidenta del comité d’empresa, "un trastorn".
"Si per a aquest trasllat posen un autobús, guarderia i un habitatge per a poder estar, potser alguna gent sí que se n'aniria, perquè hi ha gent jove que necessita aquest jornal", ha anticipat Benedicto. La representant sindical afegeix que UGT lluitarà perquè aquelles i aquells que trien l’opció de desplaçar-se pugen rebre "la màxima indemnització possible" i que se'ls faciliten "unes condicions decents".
Mariló Benedicto ha lamentat el que ocorre perquè, ha dit, "aquesta empresa ha sigut la nau capitana de Martinavarro" i hi ha persones que treballen allí des de fa tres dècades. "Jo estic des de 1982 i abans ja funcionava", ha dit. La presidenta del comité d’empresa ha destacat que la plantilla no ha rebut el mateix tracte ara, que l’empresa té com a principal accionista al fons inversor Miura, que amb la saga familiar que els va precedir, amb Enrique Martín Navarro com a propietari.