La producció de cítrics baixarà per quart any consecutiu a la Comunitat Valenciana

Segons les previsions del Ministeri d’Agricultura, continua al capdavant de la producció a Espanya

Camp de taronges en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

La Comunitat Valenciana encadena quatre anys seguits de minva en la collita de cítrics, segons les dades d’aforament autonòmiques publicades aquest divendres pel Ministeri d’Agricultura. Malgrat això, continua al capdavant de la producció de cítrics en l'àmbit nacional amb el 50,6% de la producció.

Segons les previsions, en la pròxima campanya es colliran 2.800.000 tones de cítrics, 3,2% menys que en la de l’any passat, un 14% menys que en 2021 i un 17% menys que la mitjana de collites de l’última dècada, segons les dades del departament encapçalat per Luis Planas. 

El sector apunta causes meteorològiques, almenys per a la baixada en les dues últimes campanyes. 

José Antonio Franco, cap del Servei de Documentació, Publicacions i Estadística Departamental de la Conselleria d’Agricultura, concreta que tant taronges com mandarines baixen aproximadament un 7%, mentre que la llima experimenta una pujada important d’un 42,5 %. Però, així i tot, el conjunt del sector encadena la quarta davallada consecutiva. 

En aquest sentit, explica que la meteorologia ha sigut adversa, ha fet fred i calor quan no tocava, fet que ha influït en la floració i el quallat dels fruits. A més, les pluges del maig i el juny provocaren una porgada molt forta. 

Aquest divendres, s’han publicat també les xifres exactes de l'última campanya. Se n'arreplegaren 2.900.000 tones, un 3% menys del que s’havia estimat al setembre anterior quan es feren les previsions. 

També et pot interessar

stats