La producció industrial valenciana baixa un 4,6% al juny, el triple que la mitjana nacional

Augmenta al juny en sis comunitats, encapçalades per Canàries (8%) i Madrid (4,2%), mentre que ha caigut en onze, sobretot a Múrcia (13,2%), Astúries (9,1%) i Andalusia (6,3%)

Treballador d'una empresa taulellera / À Punt NTC
Treballador d'una empresa taulellera / À Punt NTC

La producció industrial ha baixat un 4,6% el mes de juny a la Comunitat Valenciana, per damunt del descens de la mitjana nacional que s'ha situat en l'1,4% respecte al mateix mes de 2022, degut principalment al descens pronunciat de l'energia, un 9,5%.

El descens de la producció industrial és 1,4 punts percentuals menys que la taxa registrada al maig (0%), segons l'índex de producció industrial (IPI) de juny publicat aquest divendres per l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

L'IPI mostra una persistència de la tendència irregular de l'any, amb pujades al gener (1,4%) i març (5,4%) i descensos al febrer (del 0,5%) i abril (del 4,2%) i ara al juny.

A més de l'energia, els sectors que han tirat a la baixa de la producció industrial han sigut els béns de consum durador, que han baixat un 3,3%, i els intermedis, un 3,1%; mentre que han pujat els béns d'equip (4,6%) i els de consum no durador (1,7%).

Les dades detallades mostren que les branques d'activitat que més van augmentar han sigut la fabricació de productes farmacèutics (18,7%), la fabricació d'un altre material de transport (15,9%), la de productes informàtics, electrònics i òptics (15,8%) i la de material i equip elèctric (15,5%).

Per contra, es van contraure amb força les indústries extractives (un 25,8%), la confecció de peces de vestir (un 15,6%) i les arts gràfiques i reproducció de suports gravats (12,7%).

La producció industrial ha augmentat al juny en sis comunitats autònomes, encapçalades per Canàries (8%) i Madrid (4,2%), mentre que ha caigut en onze, sobretot a Múrcia (13,2%), Astúries (9,1%) i Andalusia (6,3%).

Una vegada corregides les dades dels efectes estacionals i de calendari, l'IPI mostra una caiguda del 3% interanual, 2,4 punts inferior a la registrada al maig.

En termes mensuals, la producció industrial ha baixat al juny un 1%, 1,5 punts inferior a l'observada al maig.

També et pot interessar

stats