Les empreses ceràmiques poden sol·licitar les ajudes de 450 milions a la indústria gasointensiva

Es concedirà únicament durant l'any 2023 per a compensar els costos extraordinaris en què van incórrer les indústries més intensives en consum de gas natural durant 2022

El sector tauleller valora el seu futur aquest dilluns
Imatge d'arxiu d'un treballador del taulell / À Punt NTC

Les empreses del sector ceràmic i tauleller poden sol·licitar a partir d’aquest dimarts les ajudes dins el programa dotat amb 450 milions per a la indústria gasointensiva, després de la publicació dilluns passat de les bases reguladores en el Butlletí Oficial de l’Estat (BOE). Aquesta compensació es basa en el Marc Temporal de Crisi i Transició de la Comissió Europea i es concedirà únicament durant l'any 2023 per a compensar els costos extraordinaris en què van incórrer les indústries de consum intensiu de gas natural durant 2022.

La línia d'ajudes permetrà a les companyies rebre una compensació de fins a quatre milions d'euros, una xifra que pot arribar fins als 25 milions d'euros per empresa si acrediten una reducció de l’Ebitda —indicador financer del benefici brut d’explotació— de més d'un 30% en 2022 respecte a l'any anterior. Els sectors beneficiaris inclouen l'alimentació, pasta i paper, química bàsica, els sectors del vidre, taulells, frites i esmalts i altres productes ceràmics.

Document
Línia d'ajudes per a la compensació dels costos addicionals deguts a l'augment excepcional dels preus del gas natural
Consulta'l

A més d'aquestes ajudes de 450 milions d'euros, el govern espanyol també va aprovar una línia, dotada amb 500 milions d'euros, que ja està a la disposició de les empreses gasointensives per a mitigar els seus problemes de liquiditat.

Per al ministre d'Indústria, Comerç i Turisme, Héctor Gómez, "les compensacions responen a la inquietud de les empreses per a mantindre la seua activitat productiva i permetran conservar uns sectors tan importants com la ceràmica, el paper o el vidre".

També et pot interessar

stats